Results 1 to 13 of 13

Thread: Bencana Banjir Besar di Thailand

  1. #1

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Rep Sg Ramal, Bangi,Bongek, Kluang
    Posts
    189

    Bencana Banjir Besar di Thailand

    Semalam menerima email memaparkan gambar2 setelah seminggu kejadian banjir di negara jiran. nmpak air dah jd tenang mcm jernih..teringat peristiwa banjir di johor yg tak surut2 setelah berminggu2 dulu.

    antara gambar2..







    credit buat org yg ambik gambar ni..

  2. #2

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Bencana Banjir Besar di Thailand

    Patut la D800 tak kuar2.. aritu kene telan tsunami.. skang kene telan Air bah plak...
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  3. #3

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,932

    Re: Bencana Banjir Besar di Thailand

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    Patut la D800 tak kuar2.. aritu kene telan tsunami.. skang kene telan Air bah plak...
    Nikon tengah test wheather shield D800 tu.... tu yg dok rendam dalam banjir tu...he...he...

  4. The Following User Like This Post:


  5. #4

    Re: Bencana Banjir Besar di Thailand

    Nex-7 pun tertangguh..
    sempat lg ler kumpul duit nie

  6. #5

    Re: Bencana Banjir Besar di Thailand

    tgh test weather shield sebab bila banjir samapi mlysia nanti kita still bole outing. No problem haha

  7. #6

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Bencana Banjir Besar di Thailand

    Wah, teroi jadi underwater camera.

  8. #7

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Terengganu
    Posts
    491

    Re: Bencana Banjir Besar di Thailand

    kilang nikon towew..
    - Bukan jurufoto professional, tapi bila minat mengatasi batas. -

  9. #8

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: Bencana Banjir Besar di Thailand

    Canon sekarang tengah slow down production. Kesannya, para pekerja diberi cuti lebih untuk deepavali dan raya haji..huhu.. Harap2 cepat la air surut..
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  10. #9

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Rep Sg Ramal, Bangi,Bongek, Kluang
    Posts
    189

    Re: Bencana Banjir Besar di Thailand

    Quote Originally Posted by Jai org Johor View Post
    Nikon tengah test wheather shield D800 tu.... tu yg dok rendam dalam banjir tu...he...he...
    tsunami untuk test ketahanan klu2 terjatuh..banjir unt test klu tertumpah air..alang2 mcm tertumpah baik rendam smua dlm banjir. jimat kos.

  11. #10

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Terengganu-Selangor
    Posts
    75

    Re: Bencana Banjir Besar di Thailand

    Adakah harga camera entry level dan semi-pro dslr yg dibuat di thailand akan naik..?
    "Seni Fotografi Itu Indah...Tuhan Sukakan Keindahan"

  12. #11

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: Bencana Banjir Besar di Thailand

    Quote Originally Posted by annex View Post
    Adakah harga camera entry level dan semi-pro dslr yg dibuat di thailand akan naik..?
    harga naik tu tak pasti, tapi memandangkan production yang terbantut, boleh agak la harga akan naik. tapi bukan kamera sahaja, barang2 elektronik lain macam hdd, flash storage yang ada buat kat Thailand pun turut kena, Seagate, Hitachi etc.
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  13. #12

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Rep Sg Ramal, Bangi,Bongek, Kluang
    Posts
    189

    Re: Bencana Banjir Besar di Thailand

    production kereta paling teruk rugi..byk kereta dah siap habis tenggelam
    D90 buat kat Thailand..adakah d90 akan pupus?

  14. #13

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Bencana Banjir Besar di Thailand

    Quote Originally Posted by kojack View Post
    production kereta paling teruk rugi..byk kereta dah siap habis tenggelam
    D90 buat kat Thailand..adakah d90 akan pupus?
    D90 tak pupus..tapi di tambah baik kemampuannya....boleh rendam dalam air lama2....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •