Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Thread: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

  1. #1

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    15

    Angry masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    di saat message ini ditulis speedlight sb600 yang telah dihantar masih belum siap..waktu hantar hari tu kata paling lewat seminggu siap..tarikh hantar 20 okt 2011

    hari ini dah masuk 2 minggu..bila call masih still check in..

    rasanya technician nikon memang bodoh..

    apa comment anda semua..

  2. #2

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    rasenya dia just ambik jer..dia akan hantar ke NIKON petaling jaya...

  3. #3

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    Kebiasaan yang aku tahu masuk pintu Nikon servis center jer biasa makan masa secepatnya 2 minggu. Kalau teknisyen Nikon bodoh tapi ko nak lebih cepat lagi baik repair sendiri jer.
    Last edited by CgSir; 2nd November 2011 at 03:27 PM.

  4. The Following User Like This Post:


  5. #4

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    hehe..sabar ye..

  6. #5

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    Kebiasaan yang aku tahu Teknisyen Nikon untuk satu Malaysia ni tak ramai. 2 ke 3 orang jer. Setiap model baru Nikon kuar mereka akan di hantar berkursus di Jepun. Skang kat Thailand ler. Kalaulah mereka ni bodoh Jepun lagi bodoh sebab amik orang bodoh.

  7. The Following User Like This Post:


  8. #6

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    call direct service centre PJ der... buang karan je call Time Square tu... teman banyak kali dah antar barang sendiri & member kat sana ok jek pun? hmmmm ... tapi tak gi times square.. terus ke PJ senang....

  9. #7

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,932

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    ok la tu baru 2 minggu....lagipun Thailand tgh banjir...diorg kena kerahan tenaga kat sana sbb nak selamatkan kilang Nikon......kalau Olympus...masuk 3 bulan pun tengah check....he...he....

  10. The Following User Like This Post:


  11. #8

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    komform dia hantar PJ punya sebb arituh dah tanya dia...waranty semua claim ke situ..tapi working hours je..ari minggu yiiilekk...

  12. #9

    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    15

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    bkn ape pengalaman berada dan bekerja di negara asing tak jadi macam di malaysia..dah byk kali pengalaman dgn barang elektronik kat malaysia servis mmg telalu lambat..cube anda bertanya kepada sanak saudara dan rakan yg ada pengalamn di sana mcm mana?lps ni msti ada yg suruh saya pegi oversea plak kan?

  13. #10

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    cheras, kuala lumpur
    Posts
    316

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    Quote Originally Posted by deekun View Post
    bkn ape pengalaman berada dan bekerja di negara asing tak jadi macam di malaysia..dah byk kali pengalaman dgn barang elektronik kat malaysia servis mmg telalu lambat..cube anda bertanya kepada sanak saudara dan rakan yg ada pengalamn di sana mcm mana?lps ni msti ada yg suruh saya pegi oversea plak kan?
    sabar banyak2 la bang..terima la hakikat ini la negara kita MALAYSIA..heheh
    Tempat upload gambar : http://torex-photo.blogspot.com/

  14. #11

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    Quote Originally Posted by deekun View Post
    bkn ape pengalaman berada dan bekerja di negara asing tak jadi macam di malaysia..dah byk kali pengalaman dgn barang elektronik kat malaysia servis mmg telalu lambat..cube anda bertanya kepada sanak saudara dan rakan yg ada pengalamn di sana mcm mana?lps ni msti ada yg suruh saya pegi oversea plak kan?
    Looooo, oversea pulok....... Jauh sangat ker Nikon PJ Centre tu. Tahun 80an dulu aku tinggal di Perak. Zaman tengah berhantu dengan kamera. Nikon Servis Centre di PJ (dulu agen Nikon di Malaysia ialah Shiriro Malaysia). Pantang ada masalah sikit rasa dekat jer Perak ke PJ. Entah dah berapa kali aku ke PJ. Bila dah balik ke Johor pun aku masih main di Shiriro Malaysia, di PJ. Sesekali ada gak menyeberang tambak Johor. Lebih kurang sama jer di Malaysia. Tak rasa jauh.

  15. #12

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    oh...aku pon same hantar SB6 22/10 tapi belom dpt feedback pape lgi...aku rase mgkin technician yg bahagian ni xde@kurang kot...sbab item lain mcm 80-200 ari tu aku anta xsampai 2 minggu trus siap....ape bole buat..sabor je lah...

  16. #13

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    Patutnya hantar terus je kat PJ...dia punya "workshop" kat sana. Anyway experience aku dgn Nikon masa aku pakai film camera dulu pernah hantar repair Nikon F80 masa tu under warranty aku demand replacement, dia siap bagi loan baru punya Nikon F75 (lower specs but brand new). Aku lenjan la camera tu utk lebih kurang 3 minggu...hehehe

    So maknanya Nikon service is not that bad rasenye....tp so far with digital aku pegi PJ centre pon sekali sekala utk bersihkan CCD je. Blom lagi psl repair experience.
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

  17. #14

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    Quote Originally Posted by posto View Post
    oh...aku pon same hantar SB6 22/10 tapi belom dpt feedback pape lgi...aku rase mgkin technician yg bahagian ni xde@kurang kot...sbab item lain mcm 80-200 ari tu aku anta xsampai 2 minggu trus siap....ape bole buat..sabor je lah...
    mungkin diorang pon byk orang hantar servis bulan lepas kot..dulu aku tukar hotshoes sb9..dia janji semingu tak sampai abis hari bekerja dah setel suruh gi ambik..

    Tuan thread ade job ke urgent nk guna tuh

  18. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: masih bengang dengan nikon servis centre berjaya times square

    tehehehhe ooo selalunya 2 minggu hingga sebulan dia pun due check...call aja nikon PJ
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •