Results 1 to 8 of 8

Thread: Sekitar Majlis Konvokesyen UiTM 2011

  1. #1

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bandar Puteri,Klang,Selangor Darul Ehsan.
    Posts
    553

    Red face Sekitar Majlis Konvokesyen UiTM 2011

    Salam,

    lama sangat rasanya saya tak post dan aktif di forum FMDC ni.Nak 2 tahun saya tak aktif sebab kamera terpaksa
    dijual atas kesempitan hidup.

    Sekarang,saya cuba aktif kembali berbekalkan Sony Alpha 290 dan kembali menembak apa sahaja yang
    menarik pada mata saya.Dan nak aktif balik dengan fotografi ni.Ketaq lama tak menembak ni.

    heeeee

    Pada hari Ahad yang lalu,saya telah ke Universiti Teknologi MARA (UiTM) Shah Alam,Selangor bagi
    menyaksikan majlis istiadat Konvokesyen adik saya yang mengambil Ijazah Sarjana Muda (Kejuruteraan Awam)
    di sana.

    Jadi,saya ada menangkap beberapa keping gambar sekitar majlis istiadat tersebut.

    Sudi-sudikan lah memberikan input dan nasihat kepada gambar-gambar saya ni.
    Lama tak menembak dan memang banyak kurangnya.

    Kritikan dan input sangat dialu-alukan!



    Exif :
    Exposure : 0.067 sec (1/15)
    Aperture : f/20.0
    Focal Length : 18mm
    ISO Speed : 100



    Exif :
    Exposure : 0.033 sec (1/30)
    Aperture : f/13.0
    Focal Length : 18 mm
    ISO Speed : 100



    Exif :
    Exposure : 0.025 sec (1/40)
    Aperture : f/5.6
    Focal Length : 70 mm
    ISO Speed : 100



    Exif :
    Exposure : 0.125 sec (1/8)
    Aperture : f/14.0
    Focal Length : 70 mm
    ISO Speed : 100

  2. #2

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Sekitar Majlis Konvokesyen UiTM 2011

    selamat kembali .... teman ghase blom sampai ke tajuk topik lagi nim.... more pic please.. cehehe

  3. #3

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bandar Puteri,Klang,Selangor Darul Ehsan.
    Posts
    553

    Re: Sekitar Majlis Konvokesyen UiTM 2011

    Kiranya,takda gambo berkaitan konvokesyen ke boh?
    Adik ambe tak sempat nak ditangkap gambarnya berjubah semua.

    Sebab bateri ambe habis doh.
    Ini je sempat amik.


  4. #4

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bandar Puteri,Klang,Selangor Darul Ehsan.
    Posts
    553

    Re: Sekitar Majlis Konvokesyen UiTM 2011

    Nak tamboh sutir lagi gambo.
    Mohon sahabat-sahabat dapat berikan sedikit input dan kritikan.



    EXIF :
    Exposure : 0.025 sec (1/40)
    Aperture : f/22.0
    Focal Length : 20 mm
    ISO Speed : 100

  5. #5

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: Sekitar Majlis Konvokesyen UiTM 2011

    senior kat forum ni..walkam backtahniah pd adik yg berjaya menamatkan pengajian. semoga menjadi muslim yg baik.
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  6. #6

    Re: Sekitar Majlis Konvokesyen UiTM 2011

    hambe pun ada dihari kejadian. Konvo di dewan baru yg tak best dan tak convenient pada family members yg datang. Dahla kena park keta kt parking GIANT.

    Disebabkan bosan sampai terlentok2 di bawah khemah dan xde subjek menarik di shoot hambe pun shoot angry bird yg berterbangan.. banyak sungguh angry bird time tu..kalau tau byk angry bird boleh pinjam lense abg mangkor..hehe


    Hambe siap mintak budak yg bukak studio kt tapak konvo ambik gambar keluarga pakai kamera hambe..hehe...depa shoot pakai canon 450D je (kalau xsilap) dgn softbox seketul..buat duit sungguh..

  7. #7

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bandar Puteri,Klang,Selangor Darul Ehsan.
    Posts
    553

    Re: Sekitar Majlis Konvokesyen UiTM 2011

    Tak adalah senior mana pun Ustaz.
    Masih merangkak-rangkak lagi juga sebenarnya.

    Terima kasih banyak-banyak Ustaz!

  8. #8

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bandar Puteri,Klang,Selangor Darul Ehsan.
    Posts
    553

    Re: Sekitar Majlis Konvokesyen UiTM 2011

    Quote Originally Posted by saifudin View Post
    hambe pun ada dihari kejadian. Konvo di dewan baru yg tak best dan tak convenient pada family members yg datang. Dahla kena park keta kt parking GIANT.

    Disebabkan bosan sampai terlentok2 di bawah khemah dan xde subjek menarik di shoot hambe pun shoot angry bird yg berterbangan.. banyak sungguh angry bird time tu..kalau tau byk angry bird boleh pinjam lense abg mangkor..hehe


    Hambe siap mintak budak yg bukak studio kt tapak konvo ambik gambar keluarga pakai kamera hambe..hehe...depa shoot pakai canon 450D je (kalau xsilap) dgn softbox seketul..buat duit sungguh..
    Betul tu.Saya merasa kasihan melihat ibu bapa dan keluarga
    yang sudah tua dan uzur terpaksa berjalan kaki dan agak jauh.

    Mungkin,pihak pengurusan UiTM sendiri tiada pilihan.
    Kekangan dari segi kawasan yang agak meruncing,
    memandangkan bilangan siswazah makin bertambah tahun ke tahun.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •