Results 1 to 13 of 13

Thread: Aya The Burung

  1. #1

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    BDR Baru Bangi
    Posts
    306

    Talking Aya The Burung

    Salam, harap dikritik seadanya.

    #1


    #2


    #3


    Light setup untuk semua gambar di atas,
    1 SB-900 with dome diffuser kanan kamera depan subjek,
    1 SB-800 kiri kamera belakang subjek.

    Apa pandangan anda?
    Last edited by aqim87; 23rd November 2011 at 08:11 PM.

  2. The Following User Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    penang
    Posts
    410

    Re: Aya The Burung

    awat kalau gambar model pompuan ramai yang komen?

    bagi aku gambar2 ni bagus...

    kaler bulu burung dan kombinasi warna memang menaikkan lagi impact gambar ni...

    2 light set-up yang berjaya bagi saya...maybe boleh bermain dengan cahaya background yang berlainan untuk variasi....

  4. #3

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    subang jaya| sunway | shahalam | sungkai perak
    Posts
    1,377

    Re: Aya The Burung

    like. nice 1

  5. #4

    Re: Aya The Burung

    bulu dia mmg biru ke ape ?
    gmbr first smartoO .

  6. #5

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Terengganu
    Posts
    491

    Re: Aya The Burung

    burung ape ini??
    - Bukan jurufoto professional, tapi bila minat mengatasi batas. -

  7. #6

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Pasir Gudang
    Posts
    284

    Re: Aya The Burung

    lighting nye best bang.

  8. #7

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    BDR Baru Bangi
    Posts
    306

    Re: Aya The Burung

    African budgie kot. burung ni dah jinak cam kucing, so buleh shoot macro dekat2.

  9. #8

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    BDR Baru Bangi
    Posts
    306

    Re: Aya The Burung

    Quote Originally Posted by azizan View Post
    awat kalau gambar model pompuan ramai yang komen?

    bagi aku gambar2 ni bagus...

    kaler bulu burung dan kombinasi warna memang menaikkan lagi impact gambar ni...

    2 light set-up yang berjaya bagi saya...maybe boleh bermain dengan cahaya background yang berlainan untuk variasi....
    thanks bro for the komen. haha.. tula berapa minggu takde sape nk komen sedih hambe. will try chy yg lain utk background.

    Quote Originally Posted by skatoon View Post
    bulu dia mmg biru ke ape ?
    gmbr first smartoO .
    yup, bulu nye mmg biru.

    Quote Originally Posted by rangga View Post
    like. nice 1
    thanks.

  10. #9

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Aya The Burung

    jinak betul burum nim... bleh posing lagik tu... .smart bro, mmg best lighting tow

  11. #10

    Re: Aya The Burung

    best2.. thanks for sharing bro

  12. #11

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,932

    Re: Aya The Burung

    aku suka no 3

  13. #12

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Aya The Burung

    uikss..dah lama post ni..tak perasan pulak.. btw creative shots.. i like!

  14. #13

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    ladang gotah, gomeh N9
    Posts
    331

    Re: Aya The Burung

    haah baru prasan post 2011.. smart oo gmbar ni.. bak mai sekor anak burung ni

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •