Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25

Thread: Penipu mula berniaga lagii..... Hati2!

  1. #16

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Shah Alam
    Posts
    264

    Re: Penipu mula berniaga lagii..... Hati2!

    bantai jee mana yg kerek tu . haha
    kami bukan kanak-kanak riang
    kamilah fotojuara!!

    www.flickr.com/alwaysraining94

  2. #17

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Muadzam Shah, Kuantan, Pasir Gudang
    Posts
    224

    Re: Penipu mula berniaga lagii..... Hati2!

    kalau tengok dalam mudah.com siap register company ad lg..mmg berani.nak layan sms dgn dia sekejap...jom pakat hanto sms sorang sikit

  3. #18

    Re: Penipu mula berniaga lagii..... Hati2!

    aritu ade try layan2 mamat nie... mula2 kata xde stok..
    pastu bila push kata urgent nak guna kamera, dia boleh kata ada stok plak..
    xnak cod. nak pos dgn alasan die tu kastam. x boleh bawak kuar brg seludup...
    tapi yg pelik, camana die nak pos kalu x bley bawak kuar.. hahaha

  4. #19

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Muadzam Shah, Kuantan, Pasir Gudang
    Posts
    224

    Re: Penipu mula berniaga lagii..... Hati2!

    aku lyn sms ngn dia, smp masa nak cod je dia terus snyp. sblm tu, ok lg. sdp gak lyn org gini

  5. #20

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Cameron Highlands/Segamat
    Posts
    203

    Re: Penipu mula berniaga lagii..... Hati2!

    Quote Originally Posted by redzart design View Post
    budak ni bole kasi 'money back guarantee'...wakakaka..lawak tol..kalau dah kasi duit,nampaknye org yang terkena tu mesti seminggu tak lalu makan nasi... ...
    nak COD xbole...
    nama budak ni HASWADI BIN HASSAN (siap dpt no akaun bank & ic lgi nim)...umur budak ni baru 23
    confirm ic dan akaun bank dia? PM kat aku no IC dia...bukti cukup bagi dok dalam je budak ni....
    >>AKU HANYA PEMILIK KAMERA YANG MASIH BANYAK KENA BELAJAR<<

  6. #21

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    7

    Re: Penipu mula berniaga lagii..... Hati2!

    Buang maser jerr buat report polis, kes aku dah nak masuk 2 tahun pasal kena con nak beli flash dari mamat kat Kulai, sekali jerr kena panggil bagi statement kat IO dia lepas tuh sonyap jerrr. i/c & akaun bank semua dah di bagi termasuk semua nombor-nombor hp yang digunakan. Hangus dalam RM200 gak lerr.

  7. #22

    Re: Penipu mula berniaga lagii..... Hati2!

    Quote Originally Posted by rayluca View Post
    Buang maser jerr buat report polis, kes aku dah nak masuk 2 tahun pasal kena con nak beli flash dari mamat kat Kulai, sekali jerr kena panggil bagi statement kat IO dia lepas tuh sonyap jerrr. i/c & akaun bank semua dah di bagi termasuk semua nombor-nombor hp yang digunakan. Hangus dalam RM200 gak lerr.
    sabar jer la bro..
    Last edited by rimau_malaya; 30th December 2011 at 09:32 AM.

  8. #23

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Penipu mula berniaga lagii..... Hati2!

    Siapa nak kena tipu mailah sini

    http://www.mudah.my/Nikon+d700-13211966.htm

    Iklan Nikon d700

    Gambo Nikon d7000

    Harga RM1000 jer.

    Kalau rasa nak kena tipu bolehlah deal dengan penipu ni kat mudah.my http://www.mudah.my/Nikon+d700-13211966.htm

    Dfaintelectronicslimited:

  9. #24

    Re: Penipu mula berniaga lagii..... Hati2!

    adeh...xlarat nak baca kes2 mcm ni dah banyak sangat..kan lebih elok kalau masing2 ada kesedaran sivik dan tak terdorong dek nafsu membeli...btw, aku ade menulis di blog tentang Tips-tips mengelakkan diri daripada menjadi mangsa penipuan di Mudah.com.my beberapa hari lepas. bolehla rakan2 FMDC war2kan kepada orang lain mudah-mudahan memberi manfaat kepada semua. Boleh juga disharekan di facebook dgn menekan button share.
    Last edited by saifudin; 8th January 2012 at 09:51 PM.

  10. #25

    Re: Penipu mula berniaga lagii..... Hati2!

    InsyaAllah...saya selalu mengingatkan rakan2 agar tidak terperdaya..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •