Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 68

Thread: Nikon D7000 User | Part 1

  1. #16

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Kajang, Selangor
    Posts
    27

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Oil mark utk unit2 terawal kot. Ada baca gak pasal ni. Back focus xpasti. Kalau over expose mmg wujud terutamanya kalau cahaya yg terik.. Betulkan kalau aku silap..

  2. #17

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Masalah oilmark ada isu masa batch awal2, yang bebaru ni takde dengar plak, maybe Nikon dah setelkan prob tu, sebab kawan teman ada 3..4 orang pakai takde isu. Pasal back-focus tak penah dengar... so tak pastilah, yang pasti kalau overexposed masa panas terik tu bukan isu kamera.. itu isu setting ada silap dah tu

  3. #18

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by muffox View Post
    Oil mark utk unit2 terawal kot. Ada baca gak pasal ni. Back focus xpasti. Kalau over expose mmg wujud terutamanya kalau cahaya yg terik.. Betulkan kalau aku silap..
    hmm..mungkin belum serasi main kat luar kot..tu yang tak biasa..xD...silau!!! xD
    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    Masalah oilmark ada isu masa batch awal2, yang bebaru ni takde dengar plak, maybe Nikon dah setelkan prob tu, sebab kawan teman ada 3..4 orang pakai takde isu. Pasal back-focus tak penah dengar... so tak pastilah, yang pasti kalau overexposed masa panas terik tu bukan isu kamera.. itu isu setting ada silap dah tu
    hmm..lega jugak dengar pasal ni...tapi ter"search" plak benda ni...
    http://photo.net/nikon-camera-forum/00XnSk
    hope benda ni rumor je...

  4. #19

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    cm mane ek nk bezakan D7000 batch lame ngn batch baru ni . . .sbb aq dgr yg lme de byk problem . .aq risau je t aq angkat dpt batch yg lame pnye. . .sia2 je duit aq mlayang. .harap dpt membantu . . .

  5. #20

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by azreenshah View Post
    cm mane ek nk bezakan D7000 batch lame ngn batch baru ni . . .sbb aq dgr yg lme de byk problem . .aq risau je t aq angkat dpt batch yg lame pnye. . .sia2 je duit aq mlayang. .harap dpt membantu . . .
    betul jugak tu..tapi apa yang aku dah baca sebelum ni ialah..sebelum kita agreed nak bayar ..kita test dulu sampai Apature yang paling kecik (f22 etc)..kalau ada bintik2 tu maknanya ada problem la tu..tu pun masalah jugak..

    ni ada satu masalah lagi ni...bila harga D7000 ni nak turun balik ni...tadi pergi kedai tanya kedai...harga sekarang untuk body baru je dah cecah RM3500.dan kena tunggu 2 minggu baru dapat...bilalah nak turun RM2900 mcm doulu2.

  6. #21

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    KL - Kerteh - KL
    Posts
    3,342

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by miesterzenz View Post
    betul jugak tu..tapi apa yang aku dah baca sebelum ni ialah..sebelum kita agreed nak bayar ..kita test dulu sampai Apature yang paling kecik (f22 etc)..kalau ada bintik2 tu maknanya ada problem la tu..tu pun masalah jugak..

    ni ada satu masalah lagi ni...bila harga D7000 ni nak turun balik ni...tadi pergi kedai tanya kedai...harga sekarang untuk body baru je dah cecah RM3500.dan kena tunggu 2 minggu baru dapat...bilalah nak turun RM2900 mcm doulu2.
    ni sbb production nikon ade shortage.. nikon da announce full production by february 2012 kan.. so until then, mmg akan ade shortage supply..
    To be happy, we must not be too concerned with others - Albert Camus

    Blogspot || Picasa || flickr

  7. #22

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by izzamk View Post
    ni sbb production nikon ade shortage.. nikon da announce full production by february 2012 kan.. so until then, mmg akan ade shortage supply..
    oic...nampaknya kena bersabar lah dulu sampai february 2012...hati memang dah terpikat dah dgn D7000 ni...sampai termimpi2 dah ni...eehehhee...wallpaper pc,henpon...dalam wallet..semua dah ada gambar D7000..tinggal gambar kawin yang di framekan beso kat ruang tamu je kawan tak tukar dengan gambo nikon D7000 lagi...takut kementerian kewangan keluarga membatalkan "kebenaran" nak tukar "bini" no 2 tu nanti...xD

  8. #23

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    price tu not bad. . .sblom ni aq survey kt bp mall price d7000 one set siap lense sume rm4222. . .tp tu la aq takut je kot2 yg batch lme kn. .nk angkat pon was2

  9. #24

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Putrajaya, Bangi
    Posts
    739

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    ade tau ka mana2 kedai yang harganya masih dalam kawalan? aku survey kbayakan kedai letak harga RM35++ ke atas utk body sahaja.. adoiii..

  10. #25

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by miesterzenz View Post
    oic...nampaknya kena bersabar lah dulu sampai february 2012...hati memang dah terpikat dah dgn D7000 ni...sampai termimpi2 dah ni...eehehhee...wallpaper pc,henpon...dalam wallet..semua dah ada gambar D7000..tinggal gambar kawin yang di framekan beso kat ruang tamu je kawan tak tukar dengan gambo nikon D7000 lagi...takut kementerian kewangan keluarga membatalkan "kebenaran" nak tukar "bini" no 2 tu nanti...xD
    aku dengar tahun depan dlm bulan feb or mac ade kuar nikon flagship baru..hehe..jom pakat2 ramai perabih duit..hehe

  11. #26

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by andy nikon View Post
    aku dengar tahun depan dlm bulan feb or mac ade kuar nikon flagship baru..hehe..jom pakat2 ramai perabih duit..hehe
    samada d400 atau pon d800 tapi ramai cakap d800 (atau upgrade sikit funtion dari d700)

  12. #27

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by zahidzidane View Post
    ade tau ka mana2 kedai yang harganya masih dalam kawalan? aku survey kbayakan kedai letak harga RM35++ ke atas utk body sahaja.. adoiii..
    d7000 harga dlm 3k atau rm2900 jer dulu (body shj) tapi lepas thailand banjir ni stok kurang dan kedai naikkan harga dia atas dasar market susah nk cari...

  13. #28

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Mari kita sama-sama berpiket...kita buat demonstrasi jalanan..kita desak kerajaan untuk masukkan kamera dalam "barang terkawal".....harga tak boleh suka2 naik...hahaha..cabotzzzzz....

  14. #29

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Kajang, Selangor
    Posts
    27

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Cuba tanya kat FOTOKEM Ampang Park (03-2161 0157). Ckp dgn Nizam. Aku beli beberapa minggu yg lepas dgn kitlens RM3850. Kalau body saja RM3050.

  15. #30

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Bang,saya di jb bang. Dah tanya kat johan,dia pun dh start jual area harga mcm tu.xpe,tgh survey seberang tambak..tgk harga negara jiran mcmana....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •