Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 68

Thread: Nikon D7000 User | Part 1

  1. #31

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    aku dari kluang sgt kecewa bile survey kt plaza angsana stok nikon D7000 sume out of stock. . .
    sedihnya tak terkata tp demi minat yg membuak2 akhirnya aku berjaya dapatkan di BP . . .wlaupon mahal sedikit tapi berbaloi. .huhuhu

  2. #32

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Kajang, Selangor
    Posts
    27

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    @azreenshah
    Keinginan tercapai jua. Penantian suatu penyiksaan.. Hehhehe..

  3. #33

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    kota bharu/batu pahat
    Posts
    263

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by azreenshah View Post
    aku dari kluang sgt kecewa bile survey kt plaza angsana stok nikon D7000 sume out of stock. . .
    sedihnya tak terkata tp demi minat yg membuak2 akhirnya aku berjaya dapatkan di BP . . .wlaupon mahal sedikit tapi berbaloi. .huhuhu
    brp harga dpt kt bp?
    kedai mana?

  4. #34

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by muffox View Post
    @azreenshah
    Keinginan tercapai jua. Penantian suatu penyiksaan.. Hehhehe..
    alhamdulillah . . .berbaloi penantian ini. .thanks . .hehehe

  5. #35

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by abdulhakim View Post
    brp harga dpt kt bp?
    kedai mana?
    rm4297 kt kdai foto charlie di bp mall. .kt sne pon dh xde stok lps aq beli td. . . .
    mahal kn hrgenye . . . .

  6. #36

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bedong dan Jitra --> KEDAH
    Posts
    606

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by azreenshah View Post
    rm4297 kt kdai foto charlie di bp mall. .kt sne pon dh xde stok lps aq beli td. . . .
    mahal kn hrgenye . . . .
    harga mcm 1st kluar dulu tuu.. aku antara mangsa oil mark utk 1st model (Nov 2010).. hohohohoh...~
    baru belajaQ...~

  7. #37

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    hmm..beruntung ko dapat jugak walaupun mahal..aku pun pusing satu jb..tak sampai bp..tapi mungkin usaha kurang sket kot...tak dapat membeli...sebab mmg takde stok langsung.last2 sebab tangan dah gatal..sambar je 60D...pun bleh tahan jugak...xD

  8. #38

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    kota bharu/batu pahat
    Posts
    263

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by azreenshah View Post
    rm4297 kt kdai foto charlie di bp mall. .kt sne pon dh xde stok lps aq beli td. . . .
    mahal kn hrgenye . . . .
    entah la, aku dh lama x survey harga d7000 nie.
    kalau mahal sikit pun mmg xleh nak wtpa la sbb stok xkurang now.

    tp biasanya kalau nk beli kamera kt bp, direkemenkan beli kt kedai C&Y. depan stsn bus bp.
    harga murah sikit dari charlie. layanan pun ok. member g servis pasal mark oil hari tu pun free ja.

  9. #39

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by abdulhakim View Post
    entah la, aku dh lama x survey harga d7000 nie.
    kalau mahal sikit pun mmg xleh nak wtpa la sbb stok xkurang now.

    tp biasanya kalau nk beli kamera kt bp, direkemenkan beli kt kedai C&Y. depan stsn bus bp.
    harga murah sikit dari charlie. layanan pun ok. member g servis pasal mark oil hari tu pun free ja.
    mse tu x terpikir pon nk kesane sbb kecewe gler datang jauh2 g JB stok sume abis. . .dlm kepale pon igt kt bp mall ade stok. .so aq pon trus grak sne je la. . .layanan kt foto charlie tu pon ok gak . . mesra pelanggan. . .kre berbaloi gak lak hbis mnyak kereta smlm . .

  10. #40

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    kota bharu/batu pahat
    Posts
    263

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by azreenshah View Post
    mse tu x terpikir pon nk kesane sbb kecewe gler datang jauh2 g JB stok sume abis. . .dlm kepale pon igt kt bp mall ade stok. .so aq pon trus grak sne je la. . .layanan kt foto charlie tu pon ok gak . . mesra pelanggan. . .kre berbaloi gak lak hbis mnyak kereta smlm . .
    ok la tu... ko dk area mana?

  11. #41

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by antera View Post
    harga mcm 1st kluar dulu tuu.. aku antara mangsa oil mark utk 1st model (Nov 2010).. hohohohoh...~
    same la cam aku, ari kedua kuar kt msia terus beli pastu jd mangsa oil mark..huhuhu

  12. #42

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by abdulhakim View Post
    ok la tu... ko dk area mana?
    aku dok kluang je . . .

  13. #43

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by makoshark View Post
    same la cam aku, ari kedua kuar kt msia terus beli pastu jd mangsa oil mark..huhuhu
    bis skrg dh ok lom bro . . .

  14. #44

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by azreenshah View Post
    rm4297 kt kdai foto charlie di bp mall. .kt sne pon dh xde stok lps aq beli td. . . .
    mahal kn hrgenye . . . .
    Ada lagi lah stok dier. Charlie ni ada 3 kedai paling besar di Batu Pahat. Indok dia kat Jalan Abu Bakar dekat dengan Stesyen Bas Batu Pahat. Kedua kat Summit Prade dan ke tiga kat BP mall. Kedai kecik pun dia ada kat dalam Stesyen Bas dan kat Tmn Bukit Pasir. Dia memang simpan banyak stok tapi main agen dia Canon. Tak caya ko pegi lagi kat Charlie BP mall, ajak member pura-pura nak lagi satu nikon D7000 mesti dia kata ada lagi satu stok last.

  15. #45

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: Nikon D7000 User | Part 1

    Quote Originally Posted by CgSir View Post
    Ada lagi lah stok dier. Charlie ni ada 3 kedai paling besar di Batu Pahat. Indok dia kat Jalan Abu Bakar dekat dengan Stesyen Bas Batu Pahat. Kedua kat Summit Prade dan ke tiga kat BP mall. Kedai kecik pun dia ada kat dalam Stesyen Bas dan kat Tmn Bukit Pasir. Dia memang simpan banyak stok tapi main agen dia Canon. Tak caya ko pegi lagi kat Charlie BP mall, ajak member pura-pura nak lagi satu nikon D7000 mesti dia kata ada lagi satu stok last.
    ye ke ?? die ckp ngn aq laen . . .biase la owg nk berniaga kn . . ckp mst nk beria je . .yg pntg bnde dh beli . .so x kisah sgt la . . .skrg mse tok manje2 ngn d7k ni . .hahaha. .bro asl bp ke. . .

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •