Results 1 to 11 of 11

Thread: Rain Forest Challenge -2011 -Terengganu

  1. #1

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maran -KEMAMAN-Kota Bharu....
    Posts
    139

    Rain Forest Challenge -2011 -Terengganu

    Salam buat teman FMDC sekalian...

    Pada 3/12/2011 yang lalu , ambe gi nengok pelepasan RFC 2011 di K.Terengganu..tak sempat nak tengok perasmian di Pulau Warisan...terus je gi ke perkarangan stadium negeri dimana acara prologue ( 2 days event ) berlangsung....ada dalam 40 penyertaan dari serata dunia...

    ramailah pulak photographer kat situ..." local and international "... ni ambe uploadkan few shots yang ambe rasa sesuai untuk dikongsikan bersama-sama...c&c are welcome...

    mana-mana teman FMDC yang sempat menge"shoot" event ni ...mari kita kongsi sama-sama ..yeahhh !!!










  2. The Following User Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Rain Forest Challenge -2011 -Terengganu

    best dapat tengok event ni... tapi kena masuk utan la pulop... rasany2 abam Aminorazmi ada kaver event ni kalu tak silap...

  4. #3

    Re: Rain Forest Challenge -2011 -Terengganu

    salam, tahniah buat RFC Terengganu 2011.. pada awalnya aku juga tak berkesempatan untuk perasmian kat pulau warisan.. tapi hari ahad dapat laa tengok prologue kat stadium negeri tu.. 2nd day.. so ada pulak yang dealer ICOM V8000 huhh... melepas laa aku.. baru nak sambar..
    On 9/12 tu joint jugak member masuk hutan kat sg nipah... huh.. adventure jugak.. tetiba je air sungai naik time nak cross back.....

  5. #4

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maran -KEMAMAN-Kota Bharu....
    Posts
    139

    Re: Rain Forest Challenge -2011 -Terengganu

    Quote Originally Posted by awang.pisang View Post
    salam, tahniah buat RFC Terengganu 2011.. pada awalnya aku juga tak berkesempatan untuk perasmian kat pulau warisan.. tapi hari ahad dapat laa tengok prologue kat stadium negeri tu.. 2nd day.. so ada pulak yang dealer ICOM V8000 huhh... melepas laa aku.. baru nak sambar..
    On 9/12 tu joint jugak member masuk hutan kat sg nipah... huh.. adventure jugak.. tetiba je air sungai naik time nak cross back.....
    Salam ....

    La bro awang.pisang...tuan hamba ade sekali ke masa di Sg.Nipah itu hari ???...ambe pun masuk gak tapi pada 10/12/2011....memang betul tu ...hujan...hujan...dan terus hujan...sampai di event HQ RFC staff dok tunggu participant keluar dari stage " terminator "...2 butir jeep dah pecah enjin...yang ter"golek dog" pun ade...sib baik kuar cepat ...kalau tunggu memnag tak lepas balik...ikut info dari Sidik Khan..malam tu 2 kali event HQ camp site naik air....

    Ni ambe tambah lagi shoot masa prologue itu hari...enjoy semua...


    Kelab 4x4 ambe ...CAT ...ada termasuk dalam sponsor list...sponsor paling besar ...


    salah satu event utk paricipant ..."self recovery " pakai "high lift jack.....tercabut bahu dibuatnya...






    Jeep ni dah terbenam...kena pangkah dah...terpaksa tarik pakai jentolak...


    cubaan panning yang x berapa menjadi....hehehehe...


    lagi cubaan panning...


  6. The Following User Like This Post:


  7. #5

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Rain Forest Challenge -2011 -Terengganu

    respek photog yang dalam gambar last... close to the action... fuhhhhh

  8. #6

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maran -KEMAMAN-Kota Bharu....
    Posts
    139

    Re: Rain Forest Challenge -2011 -Terengganu

    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    respek photog yang dalam gambar last... close to the action... fuhhhhh
    Betul tu be mozakim...risiko nak shoot best action picture...silap control jeep terbabas..huii ke hospital le jawabnya...last year event x silap ada jeep eksiden terlingkup masa main stage prologue ni ..driver mati rasanye...

  9. #7

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maran -KEMAMAN-Kota Bharu....
    Posts
    139

    Re: Rain Forest Challenge -2011 -Terengganu

    Salam buat teman FMDC....sambungan RFC 2011....

    Ni ada photos yg ambe sempat "shoot" masa di event HQ di Sg. Nipah , Kemaman (10/12/2011)...birthday org rumah pulak tu..terus terlupa pasal nak gi shoot punya pasal ..balik rumah mek start berceramah...tahan telinga je la..heheheh
    ...hari tu hujan lebat ... time tu air sungai dah start nak naik...gambar pun shoot dari dlm khemah je...hujan ...hujan...dan terus hujan...


    sempat lagi basuh jeep..




    acara golek tayar ...




    ada yang start " rolling" keluar...takut air sungai naik...

  10. #8

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: Rain Forest Challenge -2011 -Terengganu

    memang betul2 lasak..

  11. #9

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    selayang
    Posts
    12

    Re: Rain Forest Challenge -2011 -Terengganu

    best bro....

  12. #10

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maran -KEMAMAN-Kota Bharu....
    Posts
    139

    Re: Rain Forest Challenge -2011 -Terengganu

    Quote Originally Posted by airsejuk View Post
    memang betul2 lasak..
    RFC ni memang lasak be airsejuk...event 10 hari dlm hutan...yang betul-betul "hard core off roader " je akan buat kerja gila ni...It is one of the toughest 4x4 events and one of it’s kind in the world....quote from RFC website ..

    Quote Originally Posted by ikanselar View Post
    best bro....
    Bro ikanselar...memang best ...tapi x boleh nak follow full...10 hari dlm hutan tu bro...

  13. #11

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maran -KEMAMAN-Kota Bharu....
    Posts
    139

    Re: Rain Forest Challenge -2011 -Terengganu

    Salam buat semua teman FMDC...

    Ni ambe add few more pictures from my RFC 2011 collection- Majlis penutup RFC 2011 yang diadakan pd 12/12/2011 yang lepas bertempat di Impiana Hotel , Cherating , Pahang...
    Next year mungkin RFC akan dianjurkan di Pahang le pulok...


    my club presiden En. Zahurin ( berbaju biru ) bersama geng dari K4P ( Kelab 4x4 Pahang ) dan abe Pokta ( baju hitam...one of the participant)






    shoot result print out for records...


    Mr. Luis,, penganjur RFC..






    3rd place winner from Philiphenes..


    2nd place from team Australia/Austria..


    Champion from Malaysia ...team Melaka...congrats Bro !!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •