Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 43

Thread: Magic Lantern untuk Canon EOS

  1. #16

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Melaka, Malaysia
    Posts
    85

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    x pnh wat plak...
    sbb malas nak copy blk file2 tu sume...
    450D, 550D, 18-55, 50 1.8, 100 2.0, 24-70 2.8, 430EXII, Di622, yn462x2

  2. #17

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    Quote Originally Posted by atoi34 View Post
    kelebihan die..
    1. manual analog audio gain
    2. manual digital audio gain
    3. video bitrate tweak (video smooth sgt2)
    4. terlalu bnyk iso setting (ISO100, ISO110, ISO125, bla2, ISO 800, ISO860, ISO900... mmg giler...)
    5. group photo, tp, xde org nk tgkpkn? xpe... tepuk tgn kuat2 bleh snap... x perlu timer...
    6. track focus
    7. 9 exp bracketing
    giler arh...9 AEB.....gila aku membacanya...huhuhu...

    Quote Originally Posted by atoi34 View Post
    dah tentu klau hantar kamera kat canon dgn firmware tu akan void waranty..
    sbnrnye, bile memory card tu xde file2 tu sume, kamera kite jd kamera biase jer...
    dan xde masalah klau nak revert blk...
    meaning kalau nak antar pun kena keluarkan memory card tu ke...sebab dalam pemahaman saya .program tu cuma dalah memory kad...tak effect firmware yang sedia ada dalam body camera...tulkan kalau salah..

  3. #18

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    untuk nikon punyer tkde ker?

  4. #19

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    Quote Originally Posted by makoshark View Post
    untuk nikon punyer tkde ker?
    Betul cakap, bab-bab software canon the best

  5. #20

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Melaka, Malaysia
    Posts
    85

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    Quote Originally Posted by miesterzenz View Post
    giler arh...9 AEB.....gila aku membacanya...huhuhu...



    meaning kalau nak antar pun kena keluarkan memory card tu ke...sebab dalam pemahaman saya .program tu cuma dalah memory kad...tak effect firmware yang sedia ada dalam body camera...tulkan kalau salah..
    klau diorg x check firmware version mmg xde masalah... tp, klau diorang check... tetulis kat kamera nme firmware tu lain...
    450D, 550D, 18-55, 50 1.8, 100 2.0, 24-70 2.8, 430EXII, Di622, yn462x2

  6. #21

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Melaka, Malaysia
    Posts
    85

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    terlupe sesuatu... white balance bleh main kelvin.... ;-)
    klau buka live view, bleh preview lg effet kelvin dgn iso... utk video mmg superb!!!
    450D, 550D, 18-55, 50 1.8, 100 2.0, 24-70 2.8, 430EXII, Di622, yn462x2

  7. #22

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    Quote Originally Posted by makoshark View Post
    untuk nikon punyer tkde ker?
    Nasib baik ada dua body Nikon dan canon. blehla merasa jugak..hehe

  8. #23

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    Quote Originally Posted by atoi34 View Post
    terlupe sesuatu... white balance bleh main kelvin.... ;-)
    klau buka live view, bleh preview lg effet kelvin dgn iso... utk video mmg superb!!!
    aduhai...apapun aku tunggu waranty aku expired tahun 2013 nanti...baru berani nak masukkan benda ni..kalau tak nanti jadi apa2 dorang tak cover....menlanguk le aku...!!

  9. #24

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Changlun, Kedah
    Posts
    383

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    Perghh.. gempak betoi isi kandungan dan kelebihan software ni..

  10. #25

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    aloq staq
    Posts
    24

    Wink Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    aku baru je install mmg menarik tertarik...daaabooomm la...dh mcm 5d mark2 plk...

  11. #26

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    saya baru saja install latest magic lantern 2011.11.11 untuk 500D dgn bantuan kawan yg dah setahun pakai.
    Best..macam2 ada..semua benda boleh boleh kontrol.

  12. #27

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    Quote Originally Posted by noharm View Post
    Perghh.. gempak betoi isi kandungan dan kelebihan software ni..
    Quote Originally Posted by destudio View Post
    aku baru je install mmg menarik tertarik...daaabooomm la...dh mcm 5d mark2 plk...
    Quote Originally Posted by airsejuk View Post
    saya baru saja install latest magic lantern 2011.11.11 untuk 500D dgn bantuan kawan yg dah setahun pakai.
    Best..macam2 ada..semua benda boleh boleh kontrol.

    aduhai..korang ni kuat la "rachun".....lepas ni aku nak install jgk laa...
    tapi kena study dulu....9 exposure tu yg tak bleh tahan....

  13. #28

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    Quote Originally Posted by miesterzenz View Post
    aduhai..korang ni kuat la "rachun".....lepas ni aku nak install jgk laa...
    tapi kena study dulu....9 exposure tu yg tak bleh tahan....
    ada berani ka incik..
    Sekarang baru saya paham ML ni kira menumpang firmware canon jer.
    Program ML tu hanya copy dalam sd card tapi sebelum install kena ikut betul2 dia punya arahan.
    Menu canon tak berubahpun selagi kita tidak aktifkan ML dgn menekan butang del.
    Bila nak back to normal, tukar saja sd kad yg tak ada firmware ML tu atau format balik sd cad yg ada ML.

  14. The Following User Like This Post:


  15. #29

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    Quote Originally Posted by atoi34 View Post
    hambe mggunakan firmware ni... xde maslah...
    ape yg penting... skali dah pakai x mau tukar blk...
    he3...
    memang betul la..sekarang dah terpakai ML, dah tak mo lagi tukar.

  16. #30

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: Magic Lantern untuk Canon EOS

    Untuk lebih pemahaman ni ada link bahasa melayu tentang ML http://amirhaziqphotography.blogspot...c-lantern.html

  17. The Following User Like This Post:


Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •