Results 1 to 9 of 9

Thread: Formula Drift Malaysia 2011

  1. #1

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    pandan indah
    Posts
    22

    Formula Drift Malaysia 2011

    1.


    2.


    3.


    4.


    5.


    aku rase byk gamba x menjadi, ape pulak kate korang???

  2. #2

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    10km to dead sea
    Posts
    3,655

    Re: Formula Drift Malaysia 2011

    buh lagi.. ini tahu tak join le pulops...

  3. #3

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Formula Drift Malaysia 2011

    agak kurang sharp ..exif berapa bro? klu rasa tak yakin nk s/speed rendah leh try 1/125 ataupon tinggi lagi (tapi effect BG motion blur agak tak best laa)

  4. #4

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    pandan indah
    Posts
    22

    Re: Formula Drift Malaysia 2011

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    agak kurang sharp ..exif berapa bro? klu rasa tak yakin nk s/speed rendah leh try 1/125 ataupon tinggi lagi (tapi effect BG motion blur agak tak best laa)
    biase setting s/speed 1/80 ke bwh, lens 18-200mm jer, mungkin sebab lens ni dh nazak susah nk cari auto focus tu sebab tak sharp

  5. #5

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Formula Drift Malaysia 2011

    kalau nikon, try set af mode kepada full-time servo (AF-C) dan AF point kepada tracking. boleh kot membantu dlm focusing lebih elok.

  6. #6

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Shah Alam, Selangor
    Posts
    271

    Re: Formula Drift Malaysia 2011

    Takkan tu sahaja gambar nya? Tambah lagi ye.

  7. #7

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Formula Drift Malaysia 2011

    Quote Originally Posted by eddie88 View Post
    biase setting s/speed 1/80 ke bwh, lens 18-200mm jer, mungkin sebab lens ni dh nazak susah nk cari auto focus tu sebab tak sharp
    1/80 tuh agak tricky nk panning sebb agak perlahan tapi boleh klu tau tektik ok jer ..saya selalu dlm 1/100 (tak nak terlepas action) .. guna mode apa? af-s atau af-c? 3D tracking?

  8. #8

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    pandan indah
    Posts
    22

    Re: Formula Drift Malaysia 2011

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    1/80 tuh agak tricky nk panning sebb agak perlahan tapi boleh klu tau tektik ok jer ..saya selalu dlm 1/100 (tak nak terlepas action) .. guna mode apa? af-s atau af-c? 3D tracking?
    mode manual jer, setting al servo. next time bole la try awak punye setting

  9. #9

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    pandan indah
    Posts
    22

    Re: Formula Drift Malaysia 2011

    Quote Originally Posted by maru View Post
    Takkan tu sahaja gambar nya? Tambah lagi ye.
    x nak menghapakan walaupun pic tak sharp

    1.


    2.


    3.


    4.


    5.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •