Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30

Thread: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

  1. #1

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

    Last 2 week gua berjaya melepakkan diri seminggu di Fukuoka Japan. So layan gambar secara Randomness.



    Kelihatan seorang awek (60's) sedang memberi makan kepada itik sudu di Ohari Park, Fukuoka. Beliau juga mengomel2 didalam bahasa yg saya tak faham (bahasa jepun) kepada itik sudu tersebut...
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  2. The Following User Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]



    suasana dalam LRT tak sama langsung mcm LRT malaysia yg Bising dan berbau ketiak bangla.... Di sana walaupon padat mcm sardin (peak hours).... tapi seriusly senyap. kalau kentut paling perlahan pon boleh dengar. Ok aku tipu, tp memang senyap. hanya dengar bunyik roda LRT.....
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  4. #3

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]



    ini pulak deraiber (driver) LRT tersebut. berbeza dengan LRT malaysia yg menggunakan suara rakaman, driver kat sana mengomel2 sepanjang perjalan. intonasi suara sebiji Anime. Tapi semuanya lelaki. Pakaian mereka dan setahil mereka serta topi mereka sebiji mcm Pilot..... pewhhhhh~
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  5. #4

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]



    dari dalam ketapi nampak construction site. Pengebar bendera pon pakai semart gila.....
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  6. #5

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

    mohsi mohsi! best ler dpt melancong ke sana. brg kamera murah tak?

  7. #6

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    mohsi mohsi! best ler dpt melancong ke sana. brg kamera murah tak?
    akan terjawap dengan gambar nanti.... tunggu..... layan ahso ni dolu...

    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  8. #7

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

    ada jejak kasih dgn mana2 gt queen tempoh hari?

    banyak gambar2 street ni, pe lagi masuk la potocelen.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  9. #8

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

    Quote Originally Posted by red View Post
    ada jejak kasih dgn mana2 gt queen tempoh hari?

    banyak gambar2 street ni, pe lagi masuk la potocelen.
    sekarang musim sejuk kat sana. so semua gadis menutup aurattttt~
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  10. #9

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

    patut amaran tu tukar jadi "fesyen musim sejuk" laaa. hisyyy..
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  11. #10

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

    Quote Originally Posted by red View Post
    patut amaran tu tukar jadi "fesyen musim sejuk" laaa. hisyyy..
    nanti tak ramai dtg tengok. yg ni "ada awek" pon tak berapa clear... so tak ramai pon worang datang dan komen. balik balik red. waokokoko
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  12. #11

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    10

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

    bro akuss..
    ade ape2 tips tk nk jge dslr time winter kt jepun tu?/
    risau gak nk bwk, bkan ape...
    tk biasa dgn weather tu...

    peace

  13. #12

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

    just nak share, boleh rujuk forum nih http://forum.lowyat.net/topic/1214739/all

    dia org cakap battery kena pastikan sentiasa warm coz kalau sejuk ia mudah discharge. tentang kamera takde discuss pon just syor letak rapat ke body kita.

  14. #13

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    10

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    just nak share, boleh rujuk forum nih http://forum.lowyat.net/topic/1214739/all

    dia org cakap battery kena pastikan sentiasa warm coz kalau sejuk ia mudah discharge. tentang kamera takde discuss pon just syor letak rapat ke body kita.
    psal battery tu ade bace..
    risau kt body tu, mklum la..
    tk prnah tgk snow...
    kot2 sme mcm hujan ker..
    kalo trun jer, kne simpan camera...
    huhuhu...

    peace

  15. #14

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

    kalau pakai kamera jenama jepun patutnya ok la bawak gi jepun. dia bukannya buat edisi khas tropika untuk jual kat malaysia. agaknya la.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  16. #15

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    10

    Re: Fukuoka, Japan Work Trip. Sejuk Gila [Amaran : Ada Awek!!]

    Quote Originally Posted by red View Post
    kalau pakai kamera jenama jepun patutnya ok la bawak gi jepun. dia bukannya buat edisi khas tropika untuk jual kat malaysia. agaknya la.
    btul gak tu...
    nikon mmg brand jepun..
    hahahahha...

    oret2...
    thanks bro..
    nnti aku fikir2 balik, nk bwk ke tk?/
    silap2 beli compact bru jer kt sne nnti..
    hhuhuuhuhu..

    peace

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •