Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26

Thread: Nikon D90

  1. #16

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Nikon D90

    Quote Originally Posted by morraza View Post
    D90 ada video tak?
    ada. tp setakat HD aja la (720p). nak full HD (1080p), kena angkat model terkini lerr..

  2. #17

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Dungun
    Posts
    8

    Re: Nikon D90

    Quote Originally Posted by mangkor View Post
    jangan dengar semua dakyah palsu mereka-mereka itu.. angkat D4 terosss.. wahahaha
    haha.. lu memang senior beb!
    Blog - D7000 - I'm NIKON

  3. #18

    Re: Nikon D90

    simpan duit ckit, amik jer D7000, teknologi baru tp skrg sebab thailand banjir harga da naik, kalo sblum thailand banjir dulu dlm RM2.8k da leh dpt body..

  4. #19

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kay Ell
    Posts
    398

    Re: Nikon D90

    X best arr D90....cer tgk gambar teman post....hampeh2 belaka......
    Cap ayam motosport shooter

  5. #20

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Nikon D90

    Quote Originally Posted by Rhom View Post
    X best arr D90....cer tgk gambar teman post....hampeh2 belaka......
    tu la... tak best aaa.. kan kan

  6. #21

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    "Alam Fantasi"
    Posts
    813

    Re: Nikon D90

    D90 tak bagus..hehe... order D90x..hanya 1 dunia 1 sahaja yg ada...aku punya je..hehe,,, acahhh je...
    D90 kira ok lahhh... boleh layan punya...terbaikkk!!!
    Merealisasikan Impian dan Idaman Anda Dengan 1001 Kenangan Terindah....

  7. #22

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Dungun
    Posts
    8

    Re: Nikon D90

    Quote Originally Posted by excaliburman2 View Post
    salam bro,,saya juga nikon D90 yg mana terbaik dlm kelasnyer..untuk pengetahuan saudara D90 adalah pilihan paling ramai bagi pengguna Nikon DSLR,,terutamanya bagi yg baru,,x perlu fikir nk upgrade body ag,,dah dekat 2 tahun saya pakai D90..sampai la ni x pernah terpikir nk tukar yg lain..saya pon masih baru cam saudara,,sesuai la D90 bagi saya,,so ape teruskan niat murni saudara...
    p/s. sebolehnyer saudara perlu perkenal diri dulu dlm forum ni dalam mylens sebagai mana yg ditetapkan oleh FMDC..asal,keja,dan bla bla,bla,,sekian timo kaseh,,
    fuh nasib baik bace ni..okeh nak p perkenal diri! hehe
    Blog - D7000 - I'm NIKON

  8. #23

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    22

    Re: Nikon D90

    nikon d90 ngn canon 60d.. mne paling bagus??

  9. #24

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Nikon D90

    Quote Originally Posted by hafizi867 View Post
    nikon d90 ngn canon 60d.. mne paling bagus??
    kamera yg bagus ialah yg sebagus jurukameranya. kalu jurukamera memang bagus, pakai kamera apa pun cantik ajer hasilnya.. kalu jurugambar cap ayam, guna EOS 1Dx ke, Nikon D4 ke, kualiti gambor akan nampak macam snap ngan enpon cap ayam aja.. muehehe

  10. #25

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    kg gajah perak
    Posts
    98

    Re: Nikon D90

    Quote Originally Posted by Hatake Kakashi View Post
    Salam 1 malaysia kepada semua......

    Saya pendatang baru dalam Fotomedia nie....
    Saya nak mintak pendapat, saya ingin membeli dlsr baru..
    Idaman hati ingin membeli nikon D90
    Masih bagus ke quality nyer pada masa skrang...
    sbb D90 sdah lme kuar kn...

    Mintak pendapat otai2 semua
    tengok pada budget kita, klu tebal ambil model yg baru.
    susah2 sholat istikhorah 2 rekaat bro..

  11. #26

    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    5

    Re: Nikon D90

    sy saran kan yang baru nak berkencingpong (haha) dalam dunia Potograpi ni baik ko ambil D7000... ada duit lagi ambil D7100 gambar mmg kualiti video mmg baik ko nak buat movie pun blh...harga siap kit dalam RM 3800 je... alaa rokok ko blh beli... simpan la duit... mehh usha pro2 yang guna D7100ni.. https://www.flickr.com/groups/nikond7100/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •