Results 1 to 6 of 6

Thread: salam perkenalan

  1. #1

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1

    Red face salam perkenalan

    hai everybody..saya shafiq aka mrcapik..ingin bertanya kepada smua..antara nikon and canon mane yg better..tgh survey2 dslr ni..sy ni beginner baru nk jinak2 dgn dslr..kalo canon 1100D okey tak??

  2. #2

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: salam perkenalan

    Salam perkenalan..

    mane yg better antara nikon & canon tu terlalu subjektif untuk di jawab..walaupun saya gune nikon dan bergelumang dalam kancah dunia tali kuning..tapi seronok jugak pkai canon..best jugak pakai olympus..

    ape2 pun bila da beli camera tu, tuan rase gembira menggunakkan nya..ape2 camera yg tuan nak beli tu membuatkan tujuan or cita2 tuan tercapai..

    selamat datang ke alam hobi yg hebat ni (poket kene tebal)

    p/s - rase nye tuan tersalah masuk..patut nye dekat thread ini untuk memperkenal kn diri.. ( http://www.fotomedia.com.my/forum/forumdisplay.php?f=22 )

  3. #3

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Shah Alam
    Posts
    264

    Re: salam perkenalan

    haha . u turn dulu pergi my|lens dan kita boleh ranggi lepasni . haha

  4. #4

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: salam perkenalan

    Canon pun ok, cepat dan selalunya battery tahan sket, butang besar dan kengkadang pakai solar.......Selalunya dijual di merata kedai alatulis ada sekecil muat wallet sampai besar leh buh atas table. Tengok kegunaan kalau untuk accounting tuh beli ler yg 12digit dan yg biasa tuh dalam 10 digit punya lebih murah. Kalo scientific selalunya casio tak pun HP.................

    ps- serious...mana 2 pun sama....

  5. The Following 2 Users Like This Post:


  6. #5

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bawah tempurung kelapa...
    Posts
    41

    Re: salam perkenalan

    Ha..ha..ha...abg unsight buat lawak....org tanya DSLR bkn kakulator.

  7. #6

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: salam perkenalan

    Laaaa...tuh aku heran napa ada nikon lak.... Abis aku nanti kena bunohan ngan orang canon neh......hehehehhe

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •