Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 41 of 41

Thread: Backlighting

  1. #31
    bubba, adakah ini boleh dikategorikan sbg backlighting?
    1


    2


    3


    diena cuba menggunakan teknik ni.. pada subjek yang berbeza
    tp ada keadaan tu.. akan ada yg overexposed
    bila kurangkan compensation tu.. nampak cam gelap lak
    adakah ini keadaan yg dimaksudkan oleh bubba.. ttg silhoutte tu

    maaf.. lambat sket nak paham ayat2 yg ada unsur teknikal ni
    minta tlg beri tunjuk ajar.. tima kasih

  2. #32

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    International Hill, UK
    Posts
    1,309
    diena ... yup ... backligting.
    dan diena juga betul keadaan silhouette tu.

  3. #33
    terima kasih bubba..
    jd dah betul lah.. apa yg diena dah paham :wink:

  4. #34
    tq bubba.. byk dpt blajar pasal backlighting kat sini
    NIKON At the heart of the image
    EjaTFotografi / EjaTFlickr

  5. #35

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Putrajaya
    Posts
    2,297
    ada sesapa lagi nak tambah???

    cara2 meter pada mana utk dapatkan beklite??
    atau...beklite mcm mana yg palinb berkesan??

  6. #36

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    AROUND E101 41.785
    Posts
    155
    Saya suka subjek ni,tapi macam kurang teknikal kalau PnS ni,camana nak control dia semaksima mungkin? dimanakah metering PnS? salu je macam over exposed...
    Kalau manual mode,mungkin akan wat exposure under sikit (sbb bawah bumbung dan pukul 1pm)


    ni candid dari dalam beg+off flash (semunyik2 sbb ramai gila orang :roll: )

    IMEJ TIDAK DIEDIT LANGSUNG

    Exif Version: 0220
    Model: Canon PowerShot A400
    Exposure Time: 1/400
    FNumber: 38/10
    Shutter Speed Value: 277/32
    Apeture Value: 123/32

    YANG TAK FAHAM:

    PERTAMA
    Metering Mode: 5

    KEDUA
    FLASH
    Fired: False
    Return: 0
    Mode: 2
    Function: False

    Harap dapat beri panduan,TQ

  7. #37

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Wide Area Network
    Posts
    1,252
    macam ni ok tak Bubba?


    yg ini pula?


    sila beri tunjuk ajar pada saya yg baru nak belajar.

  8. #38


    ni boleh dikira backlighting ke?
    NIKON At the heart of the image
    EjaTFotografi / EjaTFlickr

  9. #39

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    SG. BULOH and AU5
    Posts
    1,149
    tumpang tanya.... backlighting nie ..background kena gelap ker baru effective?
    blog lama kena sita "marjan.blogsome.com"...pindah ke blog baru http://marjanjeffry.blogspot.com

  10. #40

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    kuantan-muadzam shah
    Posts
    264

    Re: Backlighting

    backlighting ni backgroundnye terangla kan? bkn gelap kan?

  11. #41

    Re: Backlighting

    kena blaja lagi ni..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •