Results 1 to 9 of 9

Thread: wujud lagi ke kedai yang jual ni...

  1. #1

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3

    wujud lagi ke kedai yang jual ni...

    salam,

    nak tanya ada lagi x kedai yang masih jual filem roll dan still ada service untuk cuci filem tu?
    agak2 ada x kat sekitar taman u @ skudai?

    terima kasih

  2. #2

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    k. terengganu, shah alam(dah merantau ke kedah - UUM),
    Posts
    1,454

    Re: wujud lagi ke kedai yang jual ni...

    wujud lagi. cari film format apa ya?

  3. #3

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Subang Jaya
    Posts
    65

    Re: wujud lagi ke kedai yang jual ni...

    wujud dan ada..

  4. #4

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3

    Re: wujud lagi ke kedai yang jual ni...

    negative format. ada orang kata dah xde kedai yang cuci filem negative -.- tu yang nak tanya.

  5. #5

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    k. terengganu, shah alam(dah merantau ke kedah - UUM),
    Posts
    1,454

    Re: wujud lagi ke kedai yang jual ni...

    yep still ade. dont worry. just hard to find. at your place not so sure... maybe this will help you

    JOHOR BHARU.

    Kedai Gambar Pelangi.
    No. 119, Jln Sri Pelangi,
    Taman Pelangi, 80400 Johor Bahru, Johor

    Kedai Gambar Fotomas.
    No. 102, Jln Dedap 13,
    Taman Johor Jaya, 81100 Johor Bahru, Johor

    Mee Too Photo Studio.
    No. 48 Plaza Angsana Jalan Tampoi,
    Johor Bahru, Johor, 81200
    Tel : 6072353319

    FotoMaya
    35mm - DO + Scan to CD = rm13

    Fali Photo Skudai
    35mm - DO + scan to CD = rm11



    E-Six Digital Image

    Address:
    Lot LE 14/15/17,
    LG Pudu Plaza,
    Jalan Landak Off Pudu,
    55100 Kuala Lumpur,
    Malaysia.

    got this list from my friend.

    p/s: if youre looking Black and White film, ive extra rolls.. thinking to sell it.. but all expired la.

  6. The Following User Like This Post:


  7. #6

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3

    Re: wujud lagi ke kedai yang jual ni...

    thank you! you're life saver tapi sekarang masih belum memerlukan filem B&W. sebab x pandai gune camera lagi jadi gune filem negative dulu.

  8. #7

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    k. terengganu, shah alam(dah merantau ke kedah - UUM),
    Posts
    1,454

    Re: wujud lagi ke kedai yang jual ni...

    Quote Originally Posted by violet View Post
    thank you! you're life saver tapi sekarang masih belum memerlukan filem B&W. sebab x pandai gune camera lagi jadi gune filem negative dulu.
    haha.. dont thanks me. thanks to lomorangers.

    here the full info where to develop / scan your film
    http://www.fotomedia.com.my/forum/sh...ad.php?t=19936

    oraite then.. good luck on your analogue world..

  9. #8

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    1

    Re: wujud lagi ke kedai yang jual ni...

    kalo D/O bnw area kl mane nak cari ea?

  10. #9

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Sekudai, Johor, Malaysia, Malaysia
    Posts
    9

    Re: wujud lagi ke kedai yang jual ni...

    utk violet atau peminat analog, anda boleh mendapatkan perkhidmatan D.O dan scan dari Smelly Plastik Photographic Group atau ke facebook
    http://www.facebook.com/groups/smellyplastik/?fref=ts atau search: Smelly Plastik Photographic Group

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •