Results 1 to 9 of 9

Thread: Terbenamnya Sang Mentari di Port Dickson

  1. #1

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Shah Alam
    Posts
    14

    Terbenamnya Sang Mentari di Port Dickson

    ditangkap menggunakan kamera Ricoh KR-5 III & Sears 28mm F2.8
    filem: Kodak Supra 400 expired




  2. #2

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bentong Pahang
    Posts
    173

    Re: Terbenamnya Sang Mentari di Port Dickson

    banyak habuk kt kamera...

  3. #3

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Shah Alam
    Posts
    14

    Re: Terbenamnya Sang Mentari di Port Dickson

    Quote Originally Posted by rfzhonaq View Post
    banyak habuk kt kamera...
    habuk - itulah karakter filem :P

  4. #4

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: Terbenamnya Sang Mentari di Port Dickson

    Quote Originally Posted by ejad fotopoyo View Post
    habuk - itulah karakter filem :P
    ooo...yang putih2 macam bintang tu memang karakter filem jugak ek?...tak tahu la plak saya...kalau noise tu pernah dengar la...

  5. #5

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Shah Alam
    Posts
    14

    Re: Terbenamnya Sang Mentari di Port Dickson

    Quote Originally Posted by JemeyPhoto View Post
    ooo...yang putih2 macam bintang tu memang karakter filem jugak ek?...tak tahu la plak saya...kalau noise tu pernah dengar la...
    hahaha yea tu dust. senang cite sebenarnya malas nk kasi clean sbb scan sendiri. hehe..

  6. #6

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: Terbenamnya Sang Mentari di Port Dickson

    Quote Originally Posted by ejad fotopoyo View Post
    hahaha yea tu dust. senang cite sebenarnya malas nk kasi clean sbb scan sendiri. hehe..
    so...adakah dust itu "karakter filem" atau disebabkan oleh sikap "malas" tersebut?...rasanya bukan sebab ianya adalah "karakter filem" la kut sebab saya duk tengok kat gambar2 kawan2 saya yang duk main kumira filem, takde plak bintik2 macam bintang aka dust ni...

    so, bila enche jawab macam ni:-

    habuk - itulah karakter filem :P
    teramat la tidak kena rasanya...IMHO la...

  7. #7

    Re: Terbenamnya Sang Mentari di Port Dickson

    Quote Originally Posted by ejad fotopoyo View Post
    hahaha yea tu dust. senang cite sebenarnya malas nk kasi clean sbb scan sendiri. hehe..
    Tu bukan "karakter filem" avam Jemey, tu "karakter orang yang handle filem"...
    Bintik putih tu jadi sebab glass scanner tu berabuk atau filem tu calar masa process / handling.

    Filem saya pun banyak yang jadi macam tu. Kalau dulu nak buang bintik tu, letak filem atas light box, pakai teropong mata satu, touch up filem dengan special ink, . Sekarang ni pakai "kedai gambar" je...

    Apa pun medium yang kita guna, filem / digital, yang penting tak boleh malas... betul tak?

  8. The Following 3 Users Like This Post:


  9. #8

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Terbenamnya Sang Mentari di Port Dickson

    Quote Originally Posted by omranfx View Post
    Tu bukan "karakter filem" avam Jemey, tu "karakter orang yang handle filem"...
    Bintik putih tu jadi sebab glass scanner tu berabuk atau filem tu calar masa process / handling.

    Filem saya pun banyak yang jadi macam tu. Kalau dulu nak buang bintik tu, letak filem atas light box, pakai teropong mata satu, touch up filem dengan special ink, . Sekarang ni pakai "kedai gambar" je...

    Apa pun medium yang kita guna, filem / digital, yang penting tak boleh malas... betul tak?
    kemah kemin klu abe hassel bersuara gak....i like sokmo

  10. #9

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Terbenamnya Sang Mentari di Port Dickson

    Quote Originally Posted by omranfx View Post
    Tu bukan "karakter filem" avam Jemey, tu "karakter orang yang handle filem"...
    Bintik putih tu jadi sebab glass scanner tu berabuk atau filem tu calar masa process / handling.

    Filem saya pun banyak yang jadi macam tu. Kalau dulu nak buang bintik tu, letak filem atas light box, pakai teropong mata satu, touch up filem dengan special ink, . Sekarang ni pakai "kedai gambar" je...

    Apa pun medium yang kita guna, filem / digital, yang penting tak boleh malas... betul tak?
    setuju 110% apa yang abam otai filem kita katakan nim...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •