Results 1 to 10 of 10

Thread: Nasik Ganja Ipoh.

  1. #1

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Palmerston North, New Zealand
    Posts
    359

    Nasik Ganja Ipoh.

    Menu terakhir sebelum berangkat ke New Zealand kelmarin

    Diambil dengan Nikon D700 + Samyang 14mm f/2.8 dan conversion dengan Nik Silver Efex Pro 2.




    #1

    Camera Nikon D700
    Exposure 0.008 sec (1/125)
    Aperture f/8.0
    Focal Length 14 mm
    ISO Speed 1000



    #2

    Camera Nikon D700
    Exposure 0.017 sec (1/60)
    Aperture f/8.0
    Focal Length 14 mm
    ISO Speed 1000





  2. #2

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: Nasik Ganja Ipoh.

    Dasat penangan samyang neh.....

  3. #3

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: Nasik Ganja Ipoh.

    Boleh stim ke makan nasi ganja ni?hehehe

    anyway nice B&W..

  4. #4

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Palmerston North, New Zealand
    Posts
    359

    Re: Nasik Ganja Ipoh.

    Quote Originally Posted by unsight View Post
    Dasat penangan samyang neh.....
    hehe best gak ar bile melampau2 wide ni huhu. Walaupun normal bagi lens UWA, tapi sayangnye gambar ke-2 tu agak ketara distortion dye kat sebelah kanan.


    Quote Originally Posted by andy nikon View Post
    Boleh stim ke makan nasi ganja ni?hehehe

    anyway nice B&W..
    Orang panggil nasik ganja (nasik kandar sebenarnye ni) sebab sekali datang makan kat sini, mesti berkali2 nak datang makan lagi hehe Ayam masak merah dye memang terbaek :P Tiap2 kali saya datang Ipoh sure nye singgah kat sini Tapi dia bukak kedai dalam tengahari je la. Petang dah tutup

    Terima kasih atas komenan

  5. #5

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: Nasik Ganja Ipoh.

    Yer ler.....nampak barrel dia ler....Kepada yang lain jangan salah paham... exaggerated view memang normal untuk UWA...tapi distortion tuh dia jadi garis tegak melengkung...contoh tiang besi kat gambar 2 tuh.

  6. The Following User Like This Post:


  7. #6

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Nasik Ganja Ipoh.

    salam bro kat ne nie? nak try...
    saja nak tanya exif data dia tu..
    betul ker f8 dan iso 1000? tq..

  8. #7

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Palmerston North, New Zealand
    Posts
    359

    Re: Nasik Ganja Ipoh.

    Quote Originally Posted by mr.wizard View Post
    salam bro kat ne nie? nak try...
    saja nak tanya exif data dia tu..
    betul ker f8 dan iso 1000? tq..
    Ni kat Ipoh. leh la gi try

    Yep betul exif tu. Boleh check dgn click gambar tu (di link kan dari flickr) dan tengok pada bahagian atas peta.
    Last edited by nadlyaizat; 21st January 2013 at 02:03 PM.

  9. #8

    Re: Nasik Ganja Ipoh.

    byk kenangan kedai nih. smpi sekarang meleleh air liur. kedai yg wajib aku aku bile turun ipoh.

  10. The Following User Like This Post:


  11. #9

    Join Date
    May 2010
    Location
    BDR TENGGARA
    Posts
    721

    Re: Nasik Ganja Ipoh.

    perghh...dia punya kecah tu buat aq tak tahan...tgk gamba je dah tau sedap.
    don't take my ganja away...

  12. The Following User Like This Post:


  13. #10

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Depan PC sekarang ni
    Posts
    800

    Re: Nasik Ganja Ipoh.

    tak pernah lagi makan nasi ni walaupun datang ipoh cuma dengar nama je..
    fames giler
    Hargai Ilmu Sebagai Bekalan Hidup Bukan Sebagai Alat Untuk Menunjuk-Nunjuk

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •