Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 60

Thread: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

  1. #16

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Tanjung Malim, Malaysia
    Posts
    105

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    Salute & Respect Abang PC.

  2. #17

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kemaman, Terengganu
    Posts
    13

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    Salam abg pc, macam mana nak join ya.. saya dari kemaman

  3. #18

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    Cara nak join senang jer.... terus datang jer. Tak ada daftar, tak perlu nak confirm apa-apa. tak ada bayar....
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  4. #19

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    KL - Kerteh - KL
    Posts
    3,342

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    pegi oii sapa ada masa...

    p/s : abg zek, nnt kita wat 1-to-1 session bleh? hihihi....
    To be happy, we must not be too concerned with others - Albert Camus

    Blogspot || Picasa || flickr

  5. #20

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    Quote Originally Posted by izzamk View Post
    pegi oii sapa ada masa...

    p/s : abg zek, nnt kita wat 1-to-1 session bleh? hihihi....
    Boleh. No hal punya.
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  6. #21

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    UPdate...

    Tarikh bertukar dari 31-Mar-2012 ke 01-Apr-2012. Kerana pada 31hb tu, saya kena cover event PM Dato Najib di Bera, Temerloh untuk Astro Awani.

    satu lagi......... Sesiapa yang free tak ada kerja pada 23hb-Mar-2012 (hari lusa). Boleh lah join sesi workshop asas fotografi saya di Taman Teruntum, bermula jam 10am hingga 4pm. Hari tu saya buat training untuk 2 orang Myanmar. (kena bayar ker? untuk FMDC free..)
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  7. #22

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    Sesiapa yang free tak ada kerja pada 23hb-Mar-2012 (hari lusa). Boleh lah join sesi workshop asas fotografi saya di Taman Teruntum, bermula jam 10am hingga 4pm. Hari tu saya buat training untuk 2 orang Myanmar
    Tarikh 23hb tu Postpone pada 26hb ini. Lokasi sama.
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  8. #23

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    22

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    Quote Originally Posted by mr.wizard View Post
    mari KL arr pulop.. ambe belanja teh tarik sambil2 belajar..
    btl tu.. kami di KL tertunggu-tunggu...

  9. #24

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    Quote Originally Posted by mr.wizard View Post
    mari KL arr pulop.. ambe belanja teh tarik sambil2 belajar..
    Quote Originally Posted by hafizi867 View Post
    btl tu.. kami di KL tertunggu-tunggu...
    Kalau kena dengan cara dan tarikhnya, boleh saja.
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  10. #25

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    Reminder : Esok sesiapa nak join kelas PERCUMA, jom. Terus datang bawak kamera, tripod, flash dan cleaning set.

    LOKASI : Taman Teruntum
    MASA : 10.00 am - 4 pm
    TOPIK : Ikut peserta

    Kalau sesat jalan, sms 013 290 3007.
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  11. #26

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Kuantan-Rawang
    Posts
    221

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    Alhamdulillah, baru terbaca thread ni. Sempat kot join esok. Jumpa member lain di sana.

  12. #27

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kemaman, Terengganu
    Posts
    13

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    sayangnya tak dapat nak join, kemaman kerja esok.

  13. #28

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    Respek keikhlasan avam PengukirCahaya ler. Photog sekarang ni kekadang ilmunya tidaklah seberapa sangat tetapi nak ajar benda paling basic macam ni pun mintak bayaran mahal. Katanya zaman sekarang tidak ada ilmu free. Semua mesti bayar. Konon kos pengurusan itu ini bayar mahal. Kalau dah bayar itu ini mahal kenapa pulak buat tempat yang lebih mahal padahal tidaklah perlu sangat pun tempat mahal tu. Banyak lagi tempat boleh dapat jauh lebih murah. Entahlah... konon nak nampak super grand. Pastu kalau orang tak ikut tarik muka pulak....... Ya Allah, murahkan rezeki Avam PengukirCahaya. Berkatilah ilmu yang di ajarkan...... amin..

  14. #29

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    Quote Originally Posted by nirzaanputra View Post
    sayangnya tak dapat nak join, kemaman kerja esok.
    Di Paka kita akan buat satu workshop. Pada 11 Mei nanti (kalau tak silap). Tapi kena register dengan Canon.... salah satu topik pengisian ialah photojournalism.
    (Untuk sesi workshop percuma, sedang di usahakan tarikh yang sesuai untuk orang sekitar Dungun)
    Last edited by PengukirCahaya; 1st April 2012 at 07:23 AM.
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  15. #30

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Ada sesiapa yang dari sekitar Kuantan dan Kemaman?

    Quote Originally Posted by CgSir View Post
    Respek keikhlasan avam PengukirCahaya ler. Photog sekarang ni kekadang ilmunya tidaklah seberapa sangat tetapi nak ajar benda paling basic macam ni pun mintak bayaran mahal. Katanya zaman sekarang tidak ada ilmu free. Semua mesti bayar. Konon kos pengurusan itu ini bayar mahal. Kalau dah bayar itu ini mahal kenapa pulak buat tempat yang lebih mahal padahal tidaklah perlu sangat pun tempat mahal tu. Banyak lagi tempat boleh dapat jauh lebih murah. Entahlah... konon nak nampak super grand. Pastu kalau orang tak ikut tarik muka pulak....... Ya Allah, murahkan rezeki Avam PengukirCahaya. Berkatilah ilmu yang di ajarkan...... amin..
    Apa nak buat. Sekarang orang bertuhankan duit (seperti kata ust Azhar). Saya ada juga sesi berbayar tapi biasanya untuk organisasi atau jabatan kerajaan. Untuk orang biasa-biasa individu samada kenal atau tak kenal, tak kira bangsa dan agama, saya lebih suka buat sesi tak formal, santai dan free. Sesi perkongsian fotografi yang boleh kita pelajari.
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  16. The Following User Like This Post:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •