Results 1 to 11 of 11

Thread: Scammers | Menggunakan Nickname Saiful Hakim, Pro_GG, Gammerz87

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Scammers | Menggunakan Nickname Saiful Hakim, Pro_GG, Gammerz87

    message daripada salah seorang forumers fotomedia
    terima kasih iylah salleh

    Salam.. selepas di sarankan untuk mmberitahu admin mngenai seorg forumer yang patut diawasi, maka sy terpanggil untuk berkongsi mngenai maklumat yang ada. Keraguan saya tidaklah terbukti 100% benar,kerana saya masih belum ditipu, bahkan siasatan lanjut harus dilakukan bagi mengesahkan tuduhan ini. Namun pihak tuan boleh la melakukan sesuatu bagi mengawal tindak tanduk forumer ini. Saya meragui forumer ini kerana pda minggu lepas saya telah menghubungi beliau untuk mengetahui maklumat mengenai sb900 yang dijual olehnya. Saya bertanyakan tempat untuk berjumpa bagi membeli barang tersebut (COD). Beliau membalas COD di Mersing, saya pon membalas boleh,dan boleh ke berjumpa esok dan itulah yang terakhir kerana beliau telah mendiamkan diri sehingga kini. Keesokan harinya saya telah mencari nama beliau didalam google,dan hasil carian,saya menjumpai website ini:
    http://www.ericsoo.com/thread-361522-1-1.html

    yang mana nama beliau ada tersenarai dalam senarai scammers..

    HARRIS BIN MOHD HEJAB
    [Saiful Hakim | Pro_GG | Gammerz87 ]
    CIMB : 01080036184525
    H/P No : 0177177057 | 0177661576

    *mungkin ini hanyalah kebetulan, maka saya meminta jasa baik admin utk menyiasat lebih lanjut mengenai forumer ini bagi mengelakkan sebarang kejadian tidak diingini di masa hadapan..sekian terima kasih.
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  2. The Following User Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Scammers | Menggunakan Nickname Saiful Hakim, Pro_GG, Gammerz87

    mekasih di atas maklumat

  4. #3

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Scammers | Menggunakan Nickname Saiful Hakim, Pro_GG, Gammerz87


  5. #4

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Scammers | Menggunakan Nickname Saiful Hakim, Pro_GG, Gammerz87

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    senyap terus bila suruh COD ttthehe
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  6. #5

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  7. #6

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    kuantan
    Posts
    2

    Re: Scammers | Menggunakan Nickname Saiful Hakim, Pro_GG, Gammerz87

    Quote Originally Posted by aji View Post
    message daripada salah seorang forumers fotomedia
    terima kasih iylah salleh

    Salam.. selepas di sarankan untuk mmberitahu admin mngenai seorg forumer yang patut diawasi, maka sy terpanggil untuk berkongsi mngenai maklumat yang ada. Keraguan saya tidaklah terbukti 100% benar,kerana saya masih belum ditipu, bahkan siasatan lanjut harus dilakukan bagi mengesahkan tuduhan ini. Namun pihak tuan boleh la melakukan sesuatu bagi mengawal tindak tanduk forumer ini. Saya meragui forumer ini kerana pda minggu lepas saya telah menghubungi beliau untuk mengetahui maklumat mengenai sb900 yang dijual olehnya. Saya bertanyakan tempat untuk berjumpa bagi membeli barang tersebut (COD). Beliau membalas COD di Mersing, saya pon membalas boleh,dan boleh ke berjumpa esok dan itulah yang terakhir kerana beliau telah mendiamkan diri sehingga kini. Keesokan harinya saya telah mencari nama beliau didalam google,dan hasil carian,saya menjumpai website ini:
    http://www.ericsoo.com/thread-361522-1-1.html

    yang mana nama beliau ada tersenarai dalam senarai scammers..

    HARRIS BIN MOHD HEJAB
    [Saiful Hakim | Pro_GG | Gammerz87 ]
    CIMB : 01080036184525
    H/P No : 0177177057 | 0177661576

    *mungkin ini hanyalah kebetulan, maka saya meminta jasa baik admin utk menyiasat lebih lanjut mengenai forumer ini bagi mengelakkan sebarang kejadian tidak diingini di masa hadapan..sekian terima kasih.

    CUBAAN MENIPU DI www.mudah.com.my pula, Pihak Berwajib ila siasat hingga orang ini dipatikan meringkuk dalam penjara.Aktif menipun untuk kebanyakkan 'Tread' camera

  8. #7

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Scammers | Menggunakan Nickname Saiful Hakim, Pro_GG, Gammerz87

    lokasi dia berkisar JB-Skudai... lokasi yang diketahui ramai bila berkaitan dengan scammer TOP di FTZ & Mudah ... mmg scammer tersohor nim...

  9. #8

    Re: Scammers | Menggunakan Nickname Saiful Hakim, Pro_GG, Gammerz87

    cer tanya si jibet yg dari thread http://www.fotomedia.com.my/forum/sh...ad.php?t=19964
    mana tau dia amek dari HARRIS BIN MOHD HEJAB tu..
    x boleh gak nak kata dia tu scammer sbb kita x dengar cerita dari pihak beliau..
    nak2 plak skrg yg buat list scam tu dari kaum cha ya nun.. pastu yg masuk dalam list plak melayu..
    hati2..kalu setakat info tu, mana2 bley rembat..

    p/s : pengalaman aku menuduh org scam duit aku..bila terslah org, aku teramatlah malu..

  10. #9

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Puncak Alam,Kuala Selangor
    Posts
    130

    Re: Scammers | Menggunakan Nickname Saiful Hakim, Pro_GG, Gammerz87

    Quote Originally Posted by farid8558 View Post
    cer tanya si jibet yg dari thread http://www.fotomedia.com.my/forum/sh...ad.php?t=19964
    mana tau dia amek dari HARRIS BIN MOHD HEJAB tu..
    x boleh gak nak kata dia tu scammer sbb kita x dengar cerita dari pihak beliau..
    nak2 plak skrg yg buat list scam tu dari kaum cha ya nun.. pastu yg masuk dalam list plak melayu..
    hati2..kalu setakat info tu, mana2 bley rembat..

    p/s : pengalaman aku menuduh org scam duit aku..bila terslah org, aku teramatlah malu..
    betol tuu..saya pun x menuduh, dan kalau tgk dalam list cha ya nun alif tu pon, org2 dia pon ada listed jugak, bukan org2 kita ja..dan maklumat tu pon dalam blog depa yang berbahasa ibunda mereka and saya pun paham benda tu bila copy paste dalam google translator ja. so saya rasa maklumat tu memang mainly dibuat utk bagi peringatan kepada kaum2 mereka untuk kebaikan dan bukannya untuk menjatuhkan siapa2. tapi itula, kita x ada bukti kukuh, so just gunakan untuk peringatan kita bersama jela..
    Dimana ada kemahuan, disitu ada hiwayyyy~
    http://iylahsalleh.com/

  11. #10

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    kuantan
    Posts
    2

    Re: Scammers | Menggunakan Nickname Saiful Hakim, Pro_GG, Gammerz87

    Saya sudah ade buat report Polis 'scammer' tu, beliau disyaki menipu sudah lama menipu, tapi masih aktif, maybe modul operandis dia akan berbeza skit akan datang dgn nick name yang berbeza.Walaubagaimana pun kenapa PIHAK Berwajib tak boleh lagi heret dia ke uka pengadilan coz dia hanya pakai 1 account no CIMB.

  12. #11

    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    3

    Re: Scammers | Menggunakan Nickname Saiful Hakim, Pro_GG, Gammerz87

    Kalau CIMB dan Maxis boleh bagi kerjasama, senang je cari mat mana sarangnya.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •