Results 1 to 13 of 13

Thread: Design custom album, mohon pendapat

  1. #1

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Parit Raja, Malaysia
    Posts
    628

    Design custom album, mohon pendapat

    Assalamualaikum dan salam sejahtera,

    Lama rasanya tak meminta sedikit pendapat dari sahabat2 sekalian. Kali ni aku cuba design custom album yang terkini dari aku.. Mungkin dengan sedikit teguran dan panduan boleh meningkatkan lagi mutu design...


  2. #2

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: Design custom album, mohon pendapat

    Maaf bang saya orang baru try komen. Design wise dan layout cantik dan terkini yang saya nampak. Cuma bahagian gambar skin tone nampak berbeza di atas pelamin, makeup dan gambar berdua lepas nikah tuh. Pengantin lelaki terutamanya nampak gelap dan kurang 'menarik'. Cuba bandingkan skintone pengantin perempuan makeup yg gambar besar ngan gambar atas pelamin tuh berbeza. Sekadar pendapat saya jer abam.

  3. #3

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    14

    Re: Design custom album, mohon pendapat

    tak reti nk komen.
    aku sendiripon tak reti design custom album.

  4. #4

    Join Date
    May 2010
    Location
    johor bahru
    Posts
    21

    Re: Design custom album, mohon pendapat

    cantik dah..tp tak rase mcm banyak sangat ker gambo dalam satu2 page tue?pendapat den je nieh

  5. #5

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Pandan Perdana, Kuala Lumpur
    Posts
    118

    Re: Design custom album, mohon pendapat

    nice compo..cantik..each page tak boring sebab banyak different compo untuk gambar..niway tahniah..

  6. #6

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Parit Raja, Malaysia
    Posts
    628

    Re: Design custom album, mohon pendapat

    Thanks to all...market untuk design ni berbeza2 mengikut tempat.. maksud aku kampung dan bandar...kalau kat bandar biasenya kurang gambar dan kalau kat kampung ni diornag lebih suka byk gambar.. ni pun aku kena tambah lagi gambar yang pada aku dah cukup berserabut..hahha... apapun tujuan aku post pun sebab nak memeriahkan kembali fotomedia ni...anyway thank you allzzzz

  7. The Following User Like This Post:


  8. #7

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Design custom album, mohon pendapat

    Quote Originally Posted by furious View Post
    cantik dah..tp tak rase mcm banyak sangat ker gambo dalam satu2 page tue?pendapat den je nieh
    salam bang..gambar terlalu byk shot yang sama (just impresi muka je lain) mcm gamabr no 3 baju putih pink sikit tuh..custom album nih selalunya ada 2 permintaan..1 dia nk masukkan semua sekali (sekali nga group photo) 1 lagi dia just nk gambar2 pengantin shj tanpa orang lain yg ni nampak exclusive sikit(yg group dlm sticky album)... lagi parah klu 2 event lelaki pompuan nk sumbat satu album..yela kita paham album nih mahal sekali seumur hidup je plak tuh kan..sebb saya terbayangkan gambar2 outdoor pengantin abam tuh ..nmpak exclusive jer ..kipidap..saya tau komen jer buat tak tau...

  9. The Following User Like This Post:


  10. #8

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    12

    Re: Design custom album, mohon pendapat

    maaf.. sy org baru.. sy rasa terlalu banyak gambar.. idea cantek..

  11. #9

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Subang Jaya
    Posts
    116

    Re: Design custom album, mohon pendapat

    pendapat peribadi, tak tau nak fokus gambar mana sbb byk sgt dlm satu page... tapi kalau itu yg customer nak, buat jew ler kan saya ni komen jew taww... sendiri pown tak buat

  12. #10

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    16

    Re: Design custom album, mohon pendapat

    salam bro...kalau sy nak mtx template bro boleh.??

  13. #11

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Kelana Jaya
    Posts
    2

    Re: Design custom album, mohon pendapat

    salam..sy org baru..mintak maaf menyelah..mmg btul sedara cakap..org bandar sesimple yg boleh,org bandar lak,diaorg nk semeriah yg mungkin..hahaha...anyway good job bro...

  14. #12

    Join Date
    May 2011
    Location
    kuantan & segamat
    Posts
    63

    Re: Design custom album, mohon pendapat

    kalau bagi sy...tentu pengantin suka...
    Laman Web : Noridzuan Mahfok

  15. #13

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Parit Raja, Malaysia
    Posts
    628

    Re: Design custom album, mohon pendapat

    Terima kasih semua...rupanya ramai yang dah komen...dah lama tka buka kat sini....yang nak mintak template tu sebenarnya setiap kali design aku takda template...biasanya idea datang waktu tu jer...takda main template2....kalau sapa2 nak copy buat rujukan silakan....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •