Results 1 to 8 of 8

Thread: Kuala Lumpur Photography Festival 2012

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Exclamation Kuala Lumpur Photography Festival 2012

    Anugerah berprestij untuk jurugambar tempatan telah dibuka untuk penghantaran.

    • Tema “Seni & The City” boleh ditafsirkan dalam pandangan meluas untuk menggambarkan elemen “Seni” yang berhubung kait dengan pemandangan di bandar.
    • Gambar boleh dalam bentuk berwarna mahupun hitam putih
    • Peserta boleh mengambil gambar dalam pelbagai jenis genre seperti konseptual, senibina, abstrak, dokumentari, pandangan sekitar bandar, kehidupan, dan sebagainya.

    Terbuka kepada warganegara Malaysia sahaja.
    Peserta perlulah menghantar 15 gambar dalam 1 siri.
    Resolusi gambar hendaklah 300 dpi dan boleh dicetak sehingga size 10” x 15”

    Penyertaan akan disenarai pendek untuk dipamerkan semasa KLPF 2012.
    Hasil karya pemenang utama akan berpeluang diterbitkan semula dalam majalah fotografi syarikat PCP Publication.

    Tarikh tutup penghantaran adalah 30 JUN 2012

    Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.klpf.com.my

  2. The Following 3 Users Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Kuala Lumpur Photography Festival 2012

    dah baca rules ... cuma masih kurang jelas part 15 keping dalam 1 siri ... huhuhu

    Photography submissions
    Entries shot on either film or digital cameras are eligible for submission. However, all images submitted must be in digital file format.
    Series of Work: Each series of work should contain 15 images.

  4. #3

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Kuala Lumpur Photography Festival 2012

    menarik nie!

    maaf org baru ni nak bertanya. kalau saya ade lebih kurang 10 megapixel photo dgn 300dpi resolution (generate dari lightroom) dan bersaiz 6-7mb, bolehkah print 10” x 15”? saya bab printing ni kurang pandai

  5. #4

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Kuala Lumpur Photography Festival 2012

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    menarik nie!

    maaf org baru ni nak bertanya. kalau saya ade lebih kurang 10 megapixel photo dgn 300dpi resolution (generate dari lightroom) dan bersaiz 6-7mb, bolehkah print 10” x 15”? saya bab printing ni kurang pandai
    bleh... takde masalah tuan yang penting masa export tu saiz pixel paling lebar jangan kurang dari 3000pixels

  6. #5

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Kuala Lumpur Photography Festival 2012

    mozakim , itu mcm gambar bersiri , cth kalau nak hantar gbr bangunan, so 15kpg tu gambar bangunan jer

  7. #6

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Kuala Lumpur Photography Festival 2012

    Quote Originally Posted by dome View Post
    mozakim , itu mcm gambar bersiri , cth kalau nak hantar gbr bangunan, so 15kpg tu gambar bangunan jer
    ohhh camtu maksudnye.... okeh dome, baru jelas ...

  8. #7

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Kuala Lumpur Photography Festival 2012

    "The city" sini merujuk kepada KL sahaja kah?

  9. #8

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: Kuala Lumpur Photography Festival 2012

    ada terbaca mana2 city pun boleh

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •