Results 1 to 15 of 15

Thread: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

  1. #1

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Wink PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    Salam Sejahtera FMDCian

    Minggu lepas teman berkesempatan berkunjung ke Pamera Raja Kita di Istana Negara lama. Teman bersama isteri serta 2 lagi rakan awal2 pagi dah bergerak ke sana sebab dah rancang nak dapatkan gambar tanpa gangguan pengunjung lain, sebab dari maklumat ruang pameran agak terhad, jadi sekejap je dah bleh penuh dengan pengunujung.

    So di sini teman kongsikan sedikit gambar semasa di sana, tak banyak sangat pun, sebab tak lama lepas tu datang 3 buah bas penuh dengan pengungjung...huhuhu. Kemas2 barang, terus balik gi sarapan je

    #1 Panorama - single shot tak muat nak kaver seluruh building sebab ruang depan istana tak luas sangat

    Istana Negara Lama by mozakim, on Flickr

    #2 View dari sisi ok sket, bleh muat dengan single shot

    Side View by mozakim, on Flickr

    #3 Main entrance

    Main Entrance by mozakim, on Flickr

    #4 Ruang utama pameran ( Verto 3 segments )

    Interior by mozakim, on Flickr

    Nanti teman update lagi, ada few shots lagi belom proses. Kalau sesapa free tu bleh la pegi, masuk free je, masa 9am-5pm tiap hari. Kalau bawak kamera kena tol RM5 aje

  2. The Following 8 Users Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,932

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    fav gbr # 4....up lagi bro

  4. #3

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Terengganu
    Posts
    491

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    best2... nnt nk p gaklaa... amk gamba.
    - Bukan jurufoto professional, tapi bila minat mengatasi batas. -

  5. #4

    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    25

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    cantik, amik gambo tu sume handheld atau ada guna tripod?
    hari minggu dia bukak x?

  6. #5

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    Quote Originally Posted by Jai org Johor View Post
    fav gbr # 4....up lagi bro
    tenkiu abam Jai .. insyaAllah ada lagi, nanti dah siap ambe upload kongsi2 kat sini

    Quote Originally Posted by rmanphoto View Post
    best2... nnt nk p gaklaa... amk gamba.
    Quote Originally Posted by anakrantau View Post
    cantik, amik gambo tu sume handheld atau ada guna tripod?
    hari minggu dia bukak x?
    mekasih abams berdua ... anakrantau, semua shot ni pakai tripod

    Harini ada sekeping lagi, malam tadi tak sempat nak godek2 lagi


    Interior by mozakim, on Flickr

  7. #6

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)


  8. #7

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    Luarbiasa.....

  9. #8

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    Quote Originally Posted by dR ali View Post
    Luarbiasa.....
    mekasih doc

  10. #9

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    mabeless..simpan elok2 kim..nnti mesti ade pihak2 berwajib mintak beli nih..pastu kita mbekkkk!

  11. #10

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    mabeless..simpan elok2 kim..nnti mesti ade pihak2 berwajib mintak beli nih..pastu kita mbekkkk!
    mokasih master gee, rasa2 bleh simpan untuk koleksi sendiri jela kot... kalau masin mulut master gee memang bertuah le badan.. huhuhu

  12. #11

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    Memang jempol ler. Sama macam muzium boleh masuk bila-bila masa ker?

  13. #12

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    Quote Originally Posted by CgSir View Post
    Memang jempol ler. Sama macam muzium boleh masuk bila-bila masa ker?
    mekasih CgSir .... pameran ni limited time, sampai 12 June 2012 je kot kalau tak silap, pastu takleh masuk dah...

  14. #13

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    ade ummph...

  15. #14

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    Salam Sejahtera FMDCian

    Minggu lepas teman berkesempatan berkunjung ke Pamera Raja Kita di Istana Negara lama. Teman bersama isteri serta 2 lagi rakan awal2 pagi dah bergerak ke sana sebab dah rancang nak dapatkan gambar tanpa gangguan pengunjung lain, sebab dari maklumat ruang pameran agak terhad, jadi sekejap je dah bleh penuh dengan pengunujung.

    So di sini teman kongsikan sedikit gambar semasa di sana, tak banyak sangat pun, sebab tak lama lepas tu datang 3 buah bas penuh dengan pengungjung...huhuhu. Kemas2 barang, terus balik gi sarapan je

    #1 Panorama - single shot tak muat nak kaver seluruh building sebab ruang depan istana tak luas sangat

    Istana Negara Lama by mozakim, on Flickr

    #2 View dari sisi ok sket, bleh muat dengan single shot

    Side View by mozakim, on Flickr

    #3 Main entrance

    Main Entrance by mozakim, on Flickr

    #4 Ruang utama pameran ( Verto 3 segments )

    Interior by mozakim, on Flickr

    Nanti teman update lagi, ada few shots lagi belom proses. Kalau sesapa free tu bleh la pegi, masuk free je, masa 9am-5pm tiap hari. Kalau bawak kamera kena tol RM5 aje
    wahhh cantik... ingat tak leh amik gambo... kalau leh mmg nak pergi sangat.... thanks for sharing mozakim

  16. #15

    Re: PAMERAN "RAJA KITA" | ISTANA NEGARA (lama)

    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    mekasih CgSir .... pameran ni limited time, sampai 12 June 2012 je kot kalau tak silap, pastu takleh masuk dah...
    jun 2013 ke bro?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •