Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 48

Thread: Bersama Ujang | "Jibam The Movie"

  1. #16

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    shah alam
    Posts
    1,935
    pergh...jibam lak.......buku dia memang besh woo aji....
    kerja?tidoq?melepak?merayau?mencari rezeki?mencari idea?

  2. #17

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3º 47.073, E103º 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106
    ada komik ke? kalau tak silap, saya baca buku cerita....& cerita dia macam tergantung....tapi saya rasa saya baca ni masa sekolah menengah dulu! 80an Betul ke buku yg sama ni....

  3. #18

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    3,872
    baru 1st time ngok muke ujang.....nih....... nanti bleh le warga FMDC pg tgk PRATONTON nanti........

  4. #19

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by tembeling
    Jibam ni....macam pernah dengar je...ni cerita pasal budak tu yg nak cari bapak dia tu ke?
    dr jamal
    novel jibam versi ujang ni pertama kali dicetak tahun 1992
    kalau nak baca novel dia
    nanti kat ulu tembeling saya bawak
    tapi kena pulangkan balik pastu
    saya memang tak bagi can
    nanti dr jamal tak pulangkan
    wakakaka

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  5. #20

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by hadiena
    penah baca citer ni...
    mmg sedih baca citer ni
    wpun komik ja... tp jalan citer tu dalam ke hati
    cerita dia lawak, sedih & tragik
    novel ni merupakan novel paling laris terbitan creative enterprise

    apapun
    saya tengah plan dgn dome
    nak ajak geng fmdc join tour kenyir bersama ujang tak lama lagi

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  6. #21

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by azryshah
    harap2 Jibam dlm filem best mcm dlm novel... aji dah tgk preview dier?
    azry
    filem ni dijangka siap december 2007
    diorang akan shoot di slim river, perak
    tak lama lagi

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  7. #22

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by dome
    aji.. katak tu takde lebih ke ? heh
    aku cakap aku dpd TKO pun dia bagi selai je dome
    tapi semalam memang ramai press datang
    nak cilok satu dgn adik receptionist tu pun dia kata tinggal beg je bang
    ttthehe

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  8. #23

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by filah
    both hubby & me peminat Ujang.. beli novel Jibam tapi sapa tah pinjam tak pulang-pulang . Macamana Ujang sekarang ya?
    filah kalau nak novel tu
    nanti saya try beli direct kat creative enterprise
    harga dia dalam rm11.90

    saya punya hat yg lama dulu pun hilang
    beli lagi sekali yg baru utk collection

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  9. #24

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by ikanmasin
    pergh...jibam lak.......buku dia memang besh woo aji....
    yup
    setuju
    aku rasa fmdc boleh stat jual novel ni kat semua members
    nanti aku dapatkan stok dulu

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  10. #25

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by tembeling
    ada komik ke? kalau tak silap, saya baca buku cerita....& cerita dia macam tergantung....tapi saya rasa saya baca ni masa sekolah menengah dulu! 80an Betul ke buku yg sama ni....
    novel jibam ni release tahun 1992 doc
    dah sembilan kali diulang cetak
    terjual hampir 250,000 unit

    ni kiraan dpd creative enterprise
    biasanya 1 novel dianggarkan 4 orang akan baca
    so jibam boleh dikatakan mempunyai hampir 1 juta pembaca
    dikira dpd hasil jualan setiap unit

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  11. #26

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by msharq
    baru 1st time ngok muke ujang.....nih....... nanti bleh le warga FMDC pg tgk PRATONTON nanti........
    jangan bawak awek tengok wayang msharq
    nanti tak faham cerita
    ttthehe

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  12. #27

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3º 47.073, E103º 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106
    Quote Originally Posted by aji
    Quote Originally Posted by tembeling
    Jibam ni....macam pernah dengar je...ni cerita pasal budak tu yg nak cari bapak dia tu ke?
    dr jamal
    novel jibam versi ujang ni pertama kali dicetak tahun 1992
    kalau nak baca novel dia
    nanti kat ulu tembeling saya bawak
    tapi kena pulangkan balik pastu
    saya memang tak bagi can
    nanti dr jamal tak pulangkan
    wakakaka

    .
    So bukan cerita yg sama lah tu.....

    Berminat gak nak beli novel tu. Ada ebook tak agaknya? Takkan nak baca masa gi tembeling...rugi lah.

  13. #28

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3º 47.073, E103º 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106
    Quote Originally Posted by aji
    saya tengah plan dgn dome
    nak ajak geng fmdc join tour kenyir bersama ujang tak lama lagi

    .
    Kalau masa sesuai.......saya nak ikut! :twisted:

    Saya ada baca temuramah Ujang & TKO....saya simpati dgn Ujang. Tu sebab kita mesti hati2 dgn hak cipta ni....& isu ini sgt relevan dgn fotografi!

  14. #29

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by tembeling
    So bukan cerita yg sama lah tu.....

    Berminat gak nak beli novel tu. Ada ebook tak agaknya? Takkan nak baca masa gi tembeling...rugi lah.
    saya bagi pinjam tu untuk dr jamal pegang je
    ttthehe

    kalau ada extra saya bawak
    saya cuba dapatkan dpd penerbit
    harga rm11.90 je

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  15. #30

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3º 47.073, E103º 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106
    Quote Originally Posted by aji
    saya bagi pinjam tu untuk dr jamal pegang je
    ttthehe

    kalau ada extra saya bawak
    saya cuba dapatkan dpd penerbit
    harga rm11.90 je

    .
    ciss... :!:

    :lol:

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •