Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26

Thread: Sepagi Di Kuala Lumpur

  1. #1

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Sepagi Di Kuala Lumpur

    Tak keje hari nie.. apa nak buat.. mmm...cek kamera.. angkat.. start muto..
    ppreeeeenngggggggg.............. gi KL.
    mana nak gi nie... CM arr main redah jer..cilok sana.. cilok sini.. mcm citer baek punye cilok katakan..
    carik parking muto.. hah ada tu..
    parking jer.. terus masuk CM dgn selamba jer amik gambar.. Datang sorang brader tu tanya aku.. Incik dari mana nie.. saya dari KL.. ooo sini takleh ambik gambar.. kene ada pass baru boleh..
    laa.. baru aku tau.. hik hik.. snap gak 2 -3 keping pas tu chow ler..







    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  2. #2

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    pas tu aku kuar.. lepak kat luar ah.. tgk menara daya bumi pun cun jugak..awan pun cam cantik jer nie..
    ok.. tunggu jap ketapi ker hape nie lalu nie..hahaa.. cam jakun jer aku duk tepi pokok snap bangunan tinggi2..



    sambil2 tu amik kat lorong lak.. cam ala2 street photography..


    then.. jeng jeng jeng.. i ternampak satu minah saleh nie tgh nak shoot..
    then i dgn tak malunyer terus gi kat dia..
    me "hi miss.. may i shoot your photo during your setup this.."
    her "yess sure"
    me " where you from... are your shooting for magazine?"
    her "i'm from california.. i'm shooting for my community.. why are you want to shoooting me?"
    me "i'm just trying to learn to shoot for street photography"
    bla..bla..bla........akhirnya minah tu setel kerja dia.. dan aku pun blah jugak ler..kang lama2 kang mau aku angkut ngan muto kapcai aku lak nanti..

    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  3. #3

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    mana lagi mau pegi.. minyak muto byk lagi nie..mmmm
    dataran lah tgk ada apa2 yg menarik kat sana.. kalau takde apa2 ambik gambar rumput pun ok..
    preeeennnggg.. moh kita ke dataran..
    sampai jer.. terus paking muto.ikut dan jer tepi2 jalan..

    carik angle sikit...sikit lagi.. lagii..... ok stop..phhadaaammmm...snap satu .. jalur gemilang..


    atas sikit..


    dan bangunan mahkamah..
    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  4. #4

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    eh.. ada pulak pelancung tgh posing2 ambik gambar.. huu .. boleh ler try skodeng sikit2..
    apa lagi tukar terus ker lens buluh lemang khas utk skodeng...
    carik angle lagi... ok.. nice..senyuuummm.. senyuummm...





    yg nie pun boleh tangkap muat lah...main bedal jer wakaka..
    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  5. #5

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    bersambung....sok pulak hapdate
    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  6. #6

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    saya suka gambar2 pemandangan tu ni ada mengalami proses edit ke?atau asli dari ladang?
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  7. The Following User Like This Post:


  8. #7

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    minah mat saleh tu apasai tak snap time dia senyum ker.. manis sikit. color cantik2 cuma brightness kasi up sikit bila pakai tele. kat monitor aku ni cam gelap sikit bile gambar tele. ko ni dari merayau tak tau nak shoot ape baik ko buat ala2 photo essay. cari satu subject cth minah mat saleh tu ker.. ko shoot puas2 ape dia buat pastu tulis cerita sikit lagi syok. nice job bro!

  9. The Following User Like This Post:


  10. #8

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    Quote Originally Posted by ustaz jaafar View Post
    saya suka gambar2 pemandangan tu ni ada mengalami proses edit ke?atau asli dari ladang?
    salam uztaz.. semua gamabr nie tidak edit.. kebetulan cuaca sgt cantik hari tu.. cuma ada sikit pembetulan exposer dlm beberapa keping gambar...
    anyway TQ sbb suka.
    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  11. #9

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    laaaa aku rasa jai dan jaa pun ngular kat kl buat street shooting tadi.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  12. #10

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    minah mat saleh tu apasai tak snap time dia senyum ker.. manis sikit. color cantik2 cuma brightness kasi up sikit bila pakai tele. kat monitor aku ni cam gelap sikit bile gambar tele. ko ni dari merayau tak tau nak shoot ape baik ko buat ala2 photo essay. cari satu subject cth minah mat saleh tu ker.. ko shoot puas2 ape dia buat pastu tulis cerita sikit lagi syok. nice job bro!
    TQ bro..
    pasal minah saleh tu.. kelakar sebenarnya.. aku gabra nak shoot dia sampai lupa nak tukar setting... sebelum tu aku tu shoot menara dayabumi..so dlm setting tu aku letak EV stop sampai -ve4.. so masa aku snap minah tu 4-5 keping yg mula2 masa dia tgh senyum tu semua gelap.. takleh nak selamatkan hahaha...
    pasal essay tu..akan di fikirkan kemudian bila free..
    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  13. #11

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    Quote Originally Posted by red View Post
    laaaa aku rasa jai dan jaa pun ngular kat kl buat street shooting tadi.

    eh yer ker.. tapi masa aku kat CM tu.. ada 1 group cannon. 2 lelaki 1 perempuan tgh snap2 gambar.. tapi aku malu nak tegur sbb pakai kamera cap ayam jer.. huhuhu.
    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  14. #12

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    aku pun ingat nak gi kl tadi sebab nampak langit cantik tapi tetiba kena ke um ada keje. tak puas lagi ngetest 35mm ni. malam kang ke ukm lak shoot teater.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  15. #13

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    Quote Originally Posted by red View Post
    aku pun ingat nak gi kl tadi sebab nampak langit cantik tapi tetiba kena ke um ada keje. tak puas lagi ngetest 35mm ni. malam kang ke ukm lak shoot teater.
    red..
    35mm yg mana satu tu..wah shoot theater syok arr... boleh ikut ker
    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  16. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    semalam aku pie kl gak tapi dalam kui 4 am la..pie leboh ampang wkakakaka
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  17. #15

    Re: Sepagi Di Kuala Lumpur

    nice la bro! leh tau bro pakai lens apa eh? tele pakai yang berapa?

  18. The Following User Like This Post:


Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •