Results 1 to 12 of 12

Thread: Back in Terengganu

  1. #1

    Back in Terengganu

    Balik bercuti seminggu di Besut rasa sekejap je tapi sayangnya cuaca agak tidak memberangsangkan...kejap panas terik kejap hujan tapi saya sempat merakamkan beberapa keping gambar utk melepaskan gian despite not so flattering weather...


    Suasana hening di pagi hari di Kuala Marang (Marang Waterfront)


    Berurusniaga di Pasor Marang


    Bot nelayan di Kompleks Perikanan Kuala Besut


    Menyelenggara bot di Kuala Besut


    Bot nelayan di Kuala Besut.


    The boat's bow

    Enjoy the pictures and do not hesitate to criticise
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

  2. The Following User Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Back in Terengganu

    Cantik bot-bot tu. Lama dah tak pergi pasor Marang....
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  4. The Following User Like This Post:


  5. #3

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2,102

    Re: Back in Terengganu

    feveret gambar no 1. bes

  6. #4
    Colorful! Cantik!

  7. #5

    Re: Back in Terengganu

    On the way balik ke KL melalui Jalan Timur Barat Gerik-Jeli (walaupon biasanya aku lebih gemar melalui Jalan Gua Musang-Kuala Lipis) sempat sampai kat puncak tertinggi Jalan Timur Barat sebelum sunset....


    Sebelum sunset


    Selepas sunset


    Selepas sunset....
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

  8. The Following User Like This Post:


  9. #6

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Back in Terengganu

    gambar pasar tu memang cun meletop la.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  10. #7

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Back in Terengganu

    Quote Originally Posted by mzabdullah View Post
    On the way balik ke KL melalui Jalan Timur Barat Gerik-Jeli (walaupon biasanya aku lebih gemar melalui Jalan Gua Musang-Kuala Lipis) sempat sampai kat puncak tertinggi Jalan Timur Barat sebelum sunset....


    Sebelum sunset


    Selepas sunset


    Selepas sunset....
    waaaaa.... giler best. ni edit siket pas tu boleh buat desktop wallpaper dah nih

  11. #8

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Back in Terengganu

    terengganu adalah antara negeri dalam top wishlist teman untuk shut lanskap sampai lebam... huhuhuhu

  12. #9

    Re: Back in Terengganu

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    Cantik bot-bot tu. Lama dah tak pergi pasor Marang....
    Thanks PengukirCahaya...hok tok sedapnya cuaca hujan di awal pagi....so mendung je...tak dpt la lighting yg best sikit...pasor Marang tu hok baru...cantik doh

    Quote Originally Posted by fotokrapika View Post
    feveret gambar no 1. bes
    Thanks Jaa - I wish the lighting was more contrasty

    Quote Originally Posted by jimdenzuko View Post
    Colorful! Cantik!
    Thanks

    Quote Originally Posted by red View Post
    gambar pasar tu memang cun meletop la.
    Thanks bro, kebetulan dpt yg shot ni sharp sbb aku shoot in burst mode. Light was low actually
    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    waaaaa.... giler best. ni edit siket pas tu boleh buat desktop wallpaper dah nih
    Thanks adavirus
    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    terengganu adalah antara negeri dalam top wishlist teman untuk shut lanskap sampai lebam... huhuhuhu
    Mozakim, malangnya cuaca kat Terengganu nowadays very uncertain, pagi panas petang hujan...most of the time cloudy..nak keluar shooting pon mood kureng...
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

  13. #10

    Re: Back in Terengganu

    lawa gambar2 tuan... colour agak garing... apa rahsia nya?

  14. #11

    Re: Back in Terengganu

    Thanks shuttermania. Rahsianya - shoot in RAW

    Quote Originally Posted by shuttermania View Post
    lawa gambar2 tuan... colour agak garing... apa rahsia nya?
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

  15. #12

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    19

    Re: Back in Terengganu

    like...like...like...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •