Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23

Thread: salam........gmbar x sharp........mtx pndpt otai2.....(sigma 50-150mm f 2.8 lens)

  1. #16

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    16

    Re: salam........gmbar x sharp........mtx pndpt otai2.....(sigma 50-150mm f 2.8 lens)

    phm3...ak ase ak da tau da sbb pe x sharp..thnx info.......
    setelah penat mengkaji..hehehe

  2. #17

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: salam........gmbar x sharp........mtx pndpt otai2.....(sigma 50-150mm f 2.8 lens)

    Quote Originally Posted by madid05 View Post
    phm3...ak ase ak da tau da sbb pe x sharp..thnx info.......
    setelah penat mengkaji..hehehe
    \so masalah dah selesai blom???
    aku curios jugak. meh la gambar dia...
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  3. #18

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    kota bharu/batu pahat
    Posts
    263

    Re: salam........gmbar x sharp........mtx pndpt otai2.....(sigma 50-150mm f 2.8 lens)

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    adoi sorry lorry tak baca habis. lens 50-150 2.8 sigma ni.....
    ada pernah baca kata lens ni memang ada ketidak sharpannya....
    kalau 150mm f2.8 dof pon nipis... salah focus sikit pom dah outtafocus tempat yg kita nak focus.... paham dak??
    dl aku berhajat jugak nk beli lens nie.
    ada la buat bacaan dan research psl len nie.
    sama mcm bro akuss ckp, ada pengguna lens nie ckp bl shoot pada f/2.8 kurang sharp nya.
    tp kalau blh, tuan thread post la cnth gmbr yg x sharp tu.
    blh berkongsi dgn kwn2 dlm forum nie.
    aku berminat sgt nk tgk.

  4. #19

    Re: salam........gmbar x sharp........mtx pndpt otai2.....(sigma 50-150mm f 2.8 lens)

    yes, aku pernah pakai lens ni . pinjam kawan punya, konon nak ganti 70-200 sigma. dengan konfidennya semua shoot at 2.8
    dan dengan konfidennya semua gambar tak boleh pakai. soft sangat
    membaca dari 2008 di fdmc, last last lupa password.huhu

  5. #20

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: salam........gmbar x sharp........mtx pndpt otai2.....(sigma 50-150mm f 2.8 lens)

    range ni memang tak populer..... tak silap aku tokina pon ade 50-150 2.8 ni.... lebih baik beli Nikkor 80-200 f2.8 two touch
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  6. #21

    Re: salam........gmbar x sharp........mtx pndpt otai2.....(sigma 50-150mm f 2.8 lens)

    sigma kalo ade problem f2.8 tak sharp antar jer calibrate, lepas tu kompom sharp giler, aku da pnah kene kt 18-50 f2.8, soft giler kt f2.8,gambar langsung tkleh pakai, lepas antar calibrate terus razor sharp jd gambar..

  7. The Following User Like This Post:

    red

  8. #22

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: salam........gmbar x sharp........mtx pndpt otai2.....(sigma 50-150mm f 2.8 lens)

    sigma selalu dengar ada issue dgn bad copy. kalau dapat yg ok tu bagus lah. kalau ada front/back focusing tu elok hantar balik sementara ada warranty.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  9. #23

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: salam........gmbar x sharp........mtx pndpt otai2.....(sigma 50-150mm f 2.8 lens)

    Quote Originally Posted by makoshark View Post
    sigma kalo ade problem f2.8 tak sharp antar jer calibrate, lepas tu kompom sharp giler, aku da pnah kene kt 18-50 f2.8, soft giler kt f2.8,gambar langsung tkleh pakai, lepas antar calibrate terus razor sharp jd gambar..
    problem common juga untuk tammy 17-50mm cehehee... just a minor calibration memang setel, jangan cepat panik je.. cehehhee

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •