Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19

Thread: mencari tone editing wdding yg terbaek......

  1. #16

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    to be honest, aku sampai sekarang tak reti nak menetone gambar2 jadi ala2 retro la, vintage la vitagen la..
    tapi nak belajar cara nak buat gitu.. huhuh
    membaca dari 2008 di fdmc, last last lupa password.huhu

  2. #17

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    Quote Originally Posted by nelza_ax View Post
    to be honest, aku sampai sekarang tak reti nak menetone gambar2 jadi ala2 retro la, vintage la vitagen la..
    tapi nak belajar cara nak buat gitu.. huhuh
    Saya rasa yang paling senang ialah SEPIA.....
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  3. #18

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    no such thing as " the best tone" .... benda ni subjektif, selagi client suka, tak nampak haru biru & pelik... ok aje, tone pun kena sesuai dengan "tema" ... gambar bagus tone tak kena tema pun tak jadi jugop...nanti dia jadi pelik pulop...
    Setuju sangat dengan pendapat mozakim ni. Contoh takkan lah tema sunset tapi guna tone biru!!!! Nanti orang akan salah anggap tuan punya gambar tu rabun warna la pulak.
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  4. The Following User Like This Post:


  5. #19

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    Quote Originally Posted by nelza_ax View Post
    to be honest, aku sampai sekarang tak reti nak menetone gambar2 jadi ala2 retro la, vintage la vitagen la..
    tapi nak belajar cara nak buat gitu.. huhuh
    klu tak dapat tone vitagen.. cuba tone yakult pulop

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •