Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: mencari tone editing wdding yg terbaek......

  1. #1

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    16

    mencari tone editing wdding yg terbaek......

    salam......mtx pndpt sifu2 mcm mane na dpt tone editng terbaek dlm ps...???newbiee......

  2. #2

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2,102

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    kat site semalam yg aku bagi pun ada. kena rajin sikit search

    nah tulis "photoshop actions" kat search tu - http://www.gfxtra.com/styles/

    takleh nak copy link bila dah buat searh.. ko type sendiri kat tab "search" tu.. nanti keluar semua action tones utk photoshop

    gradient - http://www.gfxtra.com/gradients/
    Last edited by fotokrapika; 10th June 2012 at 12:28 PM.

  3. #3

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    16

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    Quote Originally Posted by fotokrapika View Post
    kat site semalam yg aku bagi pun ada. kena rajin sikit search

    nah tulis "photoshop actions" kat search tu - http://www.gfxtra.com/styles/

    takleh nak copy link bila dah buat searh.. ko type sendiri kat tab "search" tu.. nanti keluar semua action tones utk photoshop

    gradient - http://www.gfxtra.com/gradients/
    thnxx....tp kena byr arr bro nak donlod....

  4. #4

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2,102

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    boleh je download bro... dah register ke belum?

  5. #5

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    16

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    Quote Originally Posted by fotokrapika View Post
    boleh je download bro... dah register ke belum?
    dahh kott...tp x leh...kena byr.......paypall..

  6. #6

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2,102

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    boleh bro... aku baru je try tadi. ko jgn klik yg tulisan download besar tu. bawah tu ada "letitbit" pastu ada "download" bawah dia. klik yg tu. free je.

    lepas tu kuar window baru.. pilih slow donwload. pastu tunggu masa habis akan keluar kotak ko kena isi apa yg gambar tu bagi. pastu boleh donlod dah.

  7. #7

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    16

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    Quote Originally Posted by fotokrapika View Post
    boleh bro... aku baru je try tadi. ko jgn klik yg tulisan download besar tu. bawah tu ada "letitbit" pastu ada "download" bawah dia. klik yg tu. free je.

    lepas tu kuar window baru.. pilih slow donwload. pastu tunggu masa habis akan keluar kotak ko kena isi apa yg gambar tu bagi. pastu boleh donlod dah.


    da boleh da...ak da wat da bro....tp kuar pix gambar....ak da isi gmbar2 tu.......tp x leh pon donlodnya..help me bro.....??

  8. #8

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2,102

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    aisehh tatau camne nak tolong. cuba buat lagi sekali atau try tone yg lain2 tu. sume macam tu je.

  9. #9

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Putrajaya / Bangi
    Posts
    211

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    aku rasa kalau search kat goooogle byk kot, pendapat newbie je

  10. #10

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    Quote Originally Posted by madid05 View Post
    salam......mtx pndpt sifu2 mcm mane na dpt tone editng terbaek dlm ps...???newbiee......
    Macamana nak kata tone yg terbaik sebab tone ni ada macam2 jenis. Tone B&w pun bermacam2 apatah lagi kaler. Ada ketika kita suka gaya ton macamni tetapi tidak pada org lain. Try specifiykan sikit soklan tu..

  11. #11

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    La ni kat Aloq Setaq
    Posts
    1,612

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    tone yg terbaik untuk wedding adalah black and white haha

  12. The Following User Like This Post:


  13. #12

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    tone terbaik ialah yg natural, kulit warna macam kulit manusia.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  14. The Following 2 Users Like This Post:


  15. #13

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    no such thing as " the best tone" .... benda ni subjektif, selagi client suka, tak nampak haru biru & pelik... ok aje, tone pun kena sesuai dengan "tema" ... gambar bagus tone tak kena tema pun tak jadi jugop...nanti dia jadi pelik pulop...

  16. The Following 3 Users Like This Post:


  17. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    tone yang terbaik monotone
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  18. #15

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: mencari tone editing wdding yg terbaek......

    tone yang terbaik ialah tone yang asli.. tak sama dgn orang lain..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •