Results 1 to 7 of 7

Thread: Mohon PS Template Untuk CD printing

  1. #1

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    aloq staq
    Posts
    24

    Cool Mohon PS Template Untuk CD printing

    Salam warga fotomedia sekelian...mohon sumbangan sekiranya ada sesiapa bole kongsikan disini PS Template untuk CD printing.Menggunakan Nero x bape best la

  2. #2

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Mohon PS Template Untuk CD printing

    Pergi Photoshop,

    Klik New

    Masukkan custom size, 12cm x 12cm, 300 DPI.

    Tadaaaaa!!~ dah siap!!~

    taruk bulatan dalam satu layer baru sebagai marking design. Nak print, bleh je pakai Nero atau apa apa software yg dtg dengan printer..... Tapi aku suka manually PS.
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  3. #3

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    aloq staq
    Posts
    24

    Re: Mohon PS Template Untuk CD printing

    Tq bro..test tgk...tp printing kalu dpt adjust byk utk 1 keping A4 sticker ....mmg cun la...

  4. #4

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Mohon PS Template Untuk CD printing

    Quote Originally Posted by destudio View Post
    Tq bro..test tgk...tp printing kalu dpt adjust byk utk 1 keping A4 sticker ....mmg cun la...
    belilah terus sticker DVD yg ada 2 keping tu.....
    takpon beli sebiji Epson R1900. bleh print atas CD/DVD terus. tak mahal dalam RM4000 je dengan 8 catridge.... whahaha
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  5. #5

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    aloq staq
    Posts
    24

    Re: Mohon PS Template Untuk CD printing

    Sticker tu mmg dh ada tp x pandai setting printer...bole dpt sebiji body oooo kalu beli printer tu...huhuhu

  6. #6

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Mohon PS Template Untuk CD printing

    Quote Originally Posted by destudio View Post
    Sticker tu mmg dh ada tp x pandai setting printer...bole dpt sebiji body oooo kalu beli printer tu...huhuhu
    ko bukak new documen, select A4.

    then gunekan pembaris, ko ukur margin sticker CD tu..... then buat la marker....

    then print.

    itu yg aku buat..... ok je.
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  7. #7

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    aloq staq
    Posts
    24

    Re: Mohon PS Template Untuk CD printing

    Orait...akan dilaksanakan serta merta

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •