Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25

Thread: Tempat sunset or sunrise..

  1. #16

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Tempat sunset or sunrise..

    bila la nak shoot sunset nih..

  2. #17

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Tempat sunset or sunrise..

    Quote Originally Posted by shearazi View Post
    bila la nak shoot sunset nih..
    tunggu saya duduk melaka la.. bleh ajak hang tuah, hang jebat dan tun perak sekali.. wohohoho

  3. #18

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Tempat sunset or sunrise..

    @arintom pakai filter ker? kuning semacam jer.

  4. #19

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    ladang gotah, gomeh N9
    Posts
    331

    Re: Tempat sunset or sunrise..

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    @arintom pakai filter ker? kuning semacam jer.
    haah.. pakai P series cap ayam tu.. shoot RAW + edit, sje nak try bg warne kuning plak, asik oren je.. hehe

  5. #20

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Tempat sunset or sunrise..

    bila pakai filter cokin kena kasi overexpose dlm +0.3 ker sikit supaya gambar clean takde kesan plastik. aku pakai filter lagi ler cap ayam cina.. tian ya.

  6. #21

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    ladang gotah, gomeh N9
    Posts
    331

    Re: Tempat sunset or sunrise..

    kesan plastik cmne bro? Mate aku ni x ckup sharp nk nmpak kesan plastik tu.. Huhu.. Same la tu bro.. Kire ok lg la tian ya tu,, aku punye xde brand kot.. Hahaha

  7. #22

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Tempat sunset or sunrise..

    Quote Originally Posted by arintom View Post
    kesan plastik cmne bro? Mate aku ni x ckup sharp nk nmpak kesan plastik tu.. Huhu.. Same la tu bro.. Kire ok lg la tian ya tu,, aku punye xde brand kot.. Hahaha
    tu istilah aku kasi bila mana gambar yang diambil pakai filter petak tak cukup cahaya. dlm metering nampak dah balance tapi bila shoot jer gambar jadi underexpose disebabkan bahan filter dibuat dari kaca murah dimana ia membiaskan cahaya menjadikan gambar seumpama dibaluti pastik transparent. color dia jadi macam comot umpama kaca yg penuh cap jari diletak atas gambar tu.

  8. #23

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    ladang gotah, gomeh N9
    Posts
    331

    Re: Tempat sunset or sunrise..

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    tu istilah aku kasi bila mana gambar yang diambil pakai filter petak tak cukup cahaya. dlm metering nampak dah balance tapi bila shoot jer gambar jadi underexpose disebabkan bahan filter dibuat dari kaca murah dimana ia membiaskan cahaya menjadikan gambar seumpama dibaluti pastik transparent. color dia jadi macam comot umpama kaca yg penuh cap jari diletak atas gambar tu.
    ooo orite bos, akan di improve lain kali, ni 1st time gune filter ni walaupon dah beberapa bulan beli.. hehe

  9. #24

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Tempat sunset or sunrise..

    Quote Originally Posted by mangkor View Post
    tunggu saya duduk melaka la.. bleh ajak hang tuah, hang jebat dan tun perak sekali.. wohohoho
    hehe... hari2 ada sunset..masalahnya..x pandai ambik lanskap..

  10. #25

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    melaka
    Posts
    6

    Re: Tempat sunset or sunrise..

    haha slamat berpoto di masjid selat... cuba tgk dlm flickr pic2 masjid selat, cantik2 belaka melatop!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •