Results 1 to 11 of 11

Thread: Farah & Izham by unsight

  1. #1

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Talking Farah & Izham by unsight

    Majlis diadakan di Labu Lanjut dekat Salak Tinggi. Yang ni majlis pertama di mana pengantinnya bertudung dan meminta saya untuk shoot mekap lepas bertudung. Alhamdulillah. Pembantu Aris yang setia datang lewat sket. Family dan pengantin memng enjoy layan..... Outdoor dibuat area rumah sahaja, dekat bukit yang terhakis dan padang depan rumah untuk shoot dengan kereta.


    Yang ni saya ambil guna nex-3 with adapter pakai tamron mount nikon 70-200. Flash external bounce ceiling secara manual.


    Mix lighting dari luar masjid dengan flash mount on body bounce ceiling untuk fill.







    Straight out of camera...without editing...tak buh watermark pun. Ni sebab saya perlukan juga CLS. Serinya tanpa editing naik sket....tapi tak lupa yang lain gak.



    Kereta tuh shoot tengah pintu gol dengan loop lighting.

  2. #2

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Farah & Izham by unsight

    gambar yg last tu saya sangat suka..(teringat gambar saya kahwin dulu, shoot sendiri guna timer tapi ehem keta BMW lerr kompeni bagi pakai utk kahwin.. haha)

  3. #3

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    bachok..skarang dok KL
    Posts
    504

    Re: Farah & Izham by unsight

    bagi ambo come blako..bilo wat TT lak abam unsight,boleh blaja cara control ambiance lighting ngan flash.

  4. #4

    Re: Farah & Izham by unsight

    mmg superb la bro ...terbaikkk untung siapa dapat menuntut ilmu dgn unsight

  5. #5

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Farah & Izham by unsight

    legemmm!!!

  6. #6

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: Farah & Izham by unsight

    Legem celah mana.... belajar gak..... Terima kasih yg melawat...

  7. #7

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    shah alam
    Posts
    5

    Re: Farah & Izham by unsight

    adusss... sakit sungguh mataku melihat akan ke 'sharpness' gambar2 ini semua... wuwuwuw... camana nak dapatkan sharp yan cam nih... nampak gaya kene upgrade lagi nih.. huhu... rangup bagi mataku melihat.. dan kejelesan jela tertimbul.. hehe... terbaik bro..!!! yeah..!!!

  8. #8

    Re: Farah & Izham by unsight

    cool... terbaik... saye antera peminat wedding picture... moment mase wedding, tambahan mase nikah sume syok... satu perkongsian yg best...

  9. #9

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: Farah & Izham by unsight

    Quote Originally Posted by jenazah_kazanna View Post
    adusss... sakit sungguh mataku melihat akan ke 'sharpness' gambar2 ini semua... wuwuwuw... camana nak dapatkan sharp yan cam nih... nampak gaya kene upgrade lagi nih.. huhu... rangup bagi mataku melihat.. dan kejelesan jela tertimbul.. hehe... terbaik bro..!!! yeah..!!!
    Terima kasih....maaf lambat reply....bz baby baru ngan kerja baru..... Sharpness sebab untuk event guna nikkor 24-70 dan outdoor tammy 70-200. So boleh dikatakan tammy tuh setanding nikkor cuma lembab.

  10. #10

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: Farah & Izham by unsight

    Quote Originally Posted by Abuzuhayra View Post
    cool... terbaik... saye antera peminat wedding picture... moment mase wedding, tambahan mase nikah sume syok... satu perkongsian yg best...
    Terima kasih, nasib jer semua tuh...pengantin sporting tuh....

  11. #11

    Join Date
    May 2011
    Location
    kuantan & segamat
    Posts
    63

    Re: Farah & Izham by unsight

    lawo ni bro unsight
    Laman Web : Noridzuan Mahfok

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •