Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 37

Thread: Floria putrajaya 2012

  1. #16

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    ladang gotah, gomeh N9
    Posts
    331

    Re: Floria putrajaya 2012

    mana ade.. perbadanan putrajaya punya bot terbaek sebab ade aweks lambai2 hahaha..
    mane gambar? xde gambar xde la bukti.. keh3...
    bunga yang macro tu kecik ke? tu lah, tengok mcam bukan macro.. macam besar je bunga tu..
    yang gambar "light bold" tu pakai flash ke?

  2. #17

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Selangor
    Posts
    51

    Re: Floria putrajaya 2012

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    la ingat puji abang ensem ke hehe...

    ye dik, kamera kena boleh close-up. ade kamera/lens yg ade fungsi macro. tujuannya membolehkan focus pada jarak lebih dekat. normal lens minimum jarak fokus dia tak ler rapat sangat so susah nak dapatkan frame cam ni. cth cam gambar tu sy fokus pada jarak 5cm dari subject dgn fokal 28mm.

    Eh, ad lens macro jgk eh? Tau wide angle, telephoto dgn prime je. *kantoi merangkak lagi dalam bidang ni*

  3. #18

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Floria putrajaya 2012

    Quote Originally Posted by arintom View Post
    mane gambar? xde gambar xde la bukti.. keh3...
    bunga yang macro tu kecik ke? tu lah, tengok mcam bukan macro.. macam besar je bunga tu..
    yang gambar "light bold" tu pakai flash ke?
    tak guna flash pon. kena pakai matrix metering pastu focus kat bunga yg tak berapa hujung sgt supaya tak jadi silhouette lak. edit kat lightroom naikkan brightness bunga.

    Quote Originally Posted by Nana Saidin View Post
    Eh, ad lens macro jgk eh? Tau wide angle, telephoto dgn prime je. *kantoi merangkak lagi dalam bidang ni*
    ade dik. list ni tak cukup lagi tu. kena letak gak fish eyes lens

  4. #19

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    k.Rompin-keratong-Putrajaya........
    Posts
    228

    Re: Floria putrajaya 2012

    try shoot bunga api...skali frame tak muat plak...dekat sangat...

    lokasi : Pusat bersalin presint 8....


  5. #20

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gombak@kuantan
    Posts
    421

    Re: Floria putrajaya 2012

    Tuan tanah kata leh kongsi kat sini..teman kongsi gak la sikit..takpe ye tuan tanah..

    Isteri sibuk duk ajak pi tgk Floria ni..teman ngikut jerla..(dlm hati leh shot bot berhias n bunga api)..
    selepas solat maghrib teman dah terpacak kat tepi tasik..byk gakla photog rupenya..

    sebelum perarakan Bot berhias bermula


    Bot pertama yang melintas..dari China


    Satu lagi penyertaan dari Luar Negara..Kenya


  6. #21

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gombak@kuantan
    Posts
    421

    Re: Floria putrajaya 2012

    sambung lagi..

    Barisan Bot2 berhias


    Bot Berhias yg mewakili negeri isteri teman..


    Negeri Teman nihh..Amuk TOk Gajah!...

  7. #22

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gombak@kuantan
    Posts
    421

    Re: Floria putrajaya 2012


    Jauh datang Dari Utara..


    Dari Pantai Timur...


    Wakil Malaysia dari seberang laut..


    satu lagi dari seberang laut..Sarawak

  8. #23

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Floria putrajaya 2012

    bunga lagi..


    orchid kuning


    putik bunga

  9. #24

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gombak@kuantan
    Posts
    421

    Re: Floria putrajaya 2012


    Bot tuan rumah..Perbadanan Putrajaya


    Bot penganjut..Tourism Malaysia


    Last shot sbb dipaksa pulang oleh anak2 yg dah mengantuk...tak dapat shot Bunga Api huhuhuhuhu.....

  10. #25

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Floria putrajaya 2012

    jom .. kul 4 petang jumpa disana...
    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  11. #26

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Serdang, Selangor
    Posts
    18

    Re: Floria putrajaya 2012

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    gi semalam. pacak tripod shoot bunga api dgn bot berhias. hari ni nak gi lagi shoot bunga lak.


    Bot Negeri Sembilan


    Bot Tourism Malaysia

    banyak lagi tak habis proses buang kepala org
    urgh lawo gile.
    nyesal tak pegi. ='(

  12. #27

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Floria putrajaya 2012

    tumpang pos TT.. malas nak bukak thread yg baru..



    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  13. The Following User Like This Post:


  14. #28

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Floria putrajaya 2012

    bunga rose



    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  15. #29

    Re: Floria putrajaya 2012

    nak letak gak la sekeping..
    bunga kaktus Floria Putrajaya 2012


  16. #30

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Floria putrajaya 2012

    tahun ni senyap2 tak nak kasi tau wife pasal floria ni. kalau idak terpaksa la jadi drebar bawak dia ke sana.. hikhikhik

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •