Results 1 to 5 of 5

Thread: Taman Rekreasi & Mini Zoo, Kemaman

  1. #1

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Big Hill
    Posts
    121

    Taman Rekreasi & Mini Zoo, Kemaman

    Hujung minggu lepas berkesempatan bawak bebudak pegi. Sambil tu sempat la jugak buat senaman lengan (tripod/monopod tak bawak). Tak banyak yang sempat "ditembak", al-maklumlah bawak budak kecik.
    Ni ada la sikit gambar yg tak masuk tong kitar-semula. Sila tunjuk ajar ye.

    Semua gambar ni guna Siggy 70-200mm OS.

    Apa tengok-tengok? Nak kena makan ke, hah?

    140 mm, ISO 800, 1/25 at f2.8


    Baik aku belah....

    200 mm, ISO 800, 1/90 at f4.0

    Penghuni terbaru (rasanya la), tengah lepak.

    160 mm, ISO 800, 1/30 at f 4.0

  2. #2

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Big Hill
    Posts
    121

    Re: Taman Rekreasi & Mini Zoo, Kemaman

    Jalan-jalan, terjumpa beburung pulak.

    Juve....memang bising bangat.

    175 mm, ISO 80 1/15 at f 2.8



    200 mm, ISO 800, 1/15 at f 4.0

    Tengah bosan sebab takde geng nak gaduh.

    105 mm, ISO 800, 1/90 at f 4.8. Gambar asal terpotong kaki. Lantas, ku potong sikit lagi. Hancus.


    Mamalia besar lain yang ada (tapi takde gambar): tenuk (2 ekor), beruang matahari yang gemok (2), anak gajah asia (2), rusa sambar & axis (banyak, tapi jauh kat dalam kandang) + kuda padi (2).

    Mamalia kecil: kucing batu (3), landak raya (sekawan), landak ... yg kecik sikit tu (pun ada sekawan), kongkang (2-3 ekor), musang (beberapa). Arnab pun ada jugak.

    Burung: banyak, terutama spesis kuang & merak biru. Burung unta, kasawari & emu pun ada.

    Reptilia: stended la ... buaya tembaga, ular sawa, ular tedung selar, kekura
    Ikan: arapaima yang besar bapak dgn kelah yang besar-besar.
    Serangga: banyak kat dalam hutan. Haha....
    Selain dr tu ada taman permainan & kolam untuk bebudak (& bapak budak yang tak malu) mandi.


    Kesimpulan tempat ni: boleh la.....

  3. The Following User Like This Post:


  4. #3

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Taman Rekreasi & Mini Zoo, Kemaman

    nice shots pok zek.. nampak mcm tak sharp sangat pasal pakai slow shutter...on OS tak masa ni?

  5. #4

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Big Hill
    Posts
    121

    Re: Taman Rekreasi & Mini Zoo, Kemaman

    Memang kureng sikit. OS dah on tapi gegar jugak. Silap saya tak up lagi ISO. Lagi satu lens ni kalau bukak habis, macam soft sikit la.

  6. #5

    Re: Taman Rekreasi & Mini Zoo, Kemaman

    thanks for sharing! cantik!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •