Results 1 to 3 of 3

Thread: Bedah Photo | Kawan-kawan di upm

  1. #1

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Serdang, Selangor
    Posts
    18

    Red face Bedah Photo | Kawan-kawan di upm

    gambar-gambar ni diambik sebagai kenangan mase abih belajar itu hari. tak tahu lah genre ape.
    boleh kire potrait ke nih? heheh. harap ade lah yang sudi bagi komen sebijik dua.

    ISO : 640
    Shutter speed : 1/60 s
    Aparture : f/5.6
    White Balance : auto



    ISO : 100
    Shutter speed : 1/60 s
    Aparture : f/5.6
    White Balance : auto


  2. #2

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,932

    Re: Bedah Photo | Kawan-kawan di upm

    Ordinary grup photo...nampak biasa...boleh cuba angle yg berbeza seperti dari bwh (rat eye view)...dari atas..kiri @ kanan..utk memberi impak giler2 yg lebih menarik...

  3. #3

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gombak@kuantan
    Posts
    421

    Re: Bedah Photo | Kawan-kawan di upm

    kalo lebih dari seorang tu bukan potrait dahh..tu group photo..pic 1 ade muka yg soft sikit..rasenya utk group photo f5.6 kebwh tak sesuai..kecilkan sikit aperture(f besar) supaya semuanya akn sharp..tapi tgk setting, iso da tinggi n shutter pun dah slow utk handheld..kene main flash la nampaknya...pic 2 pakai flash tak..sbb wajah nampak under(gelap)..kene simbah flash sikit..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •