Results 1 to 14 of 14

Thread: Bunga Bunga di putrajaya flora

  1. #1

    Bunga Bunga di putrajaya flora

    Ambil semasa flora putrajaya haritu.. pas hantar isteri gi kerja singgah putrajaya bertemankan kamera cabuk dan 35mm seronok jugak shoot pagi2 ni tak ramai orang, harap dapat kritikan membina dari senior,otai2 semua.. saya newbie lagi dalam photography

    1.
    _DSC5738-flora by sedi78, on Flickr

    2.
    _DSC5817 by sedi78, on Flickr

    3.
    _DSC6046 by sedi78, on Flickr

    4.
    _DSC6004 by sedi78, on Flickr

  2. #2

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    emm menarik, terasa kesegarannyer. pakai iso berapa?

  3. #3

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    cantik sangat!

  4. #4

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    iso tak ingat la berapa bang tp dalam 200-800 pastu adjust f number kalau gelap lagi..

  5. #5

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    ha ni edit tak berapa betul. terlebih sharp dan contrast. tu nampak cam bintik2 hitam tu. kurangkan sikit garam dgn ajinomoto tuh

  6. #6

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    tenkiu bang atas teguran.. edit tu betul la la kot saya pakai hentam je + monitor tak calibrate.. yg bintik2 hitam tu photo mana bang? saya posted kat forum ni pun memang untuk belajar, cuma saya tak nampak lagi kat mana hitam tu.. kalau terlebih sharp ngn contrast tu saya tau (edit syok sendiri semua gamba terlebih sharp hehe) bintik itam pic no1 ke bang? ke semua photo?

  7. #7

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    tengok kat kawasan gelap nampak ler bintik2 tuh

  8. #8

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    Control sikit contrast tu. Seperti imej ke-2 tu,lebih baik.
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  9. #9

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    ok bang adavirus dan pengukir cahaya tenkiu atas teguran...

  10. #10

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    19

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    Apa yg saya tau dengan seciput pengetahuan nie...komen saya....semuanya cantekkkk belaka....;-)

  11. #11

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    19

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    saudara sedi78 nak tumpang sekaki leh...
    Minta comments dari otai2 smua eekk..




  12. #12

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    19

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    Quote Originally Posted by aini5940 View Post
    saudara sedi78 nak tumpang sekaki leh...
    Minta comments dari otai2 smua eekk..




    Alhamdulillah...akhirnya berjaya meng'upload' gambo dicni...fuhhh...berpeluh gitu...Terima kasih kepada yang sudi membantu...Ahli2 FMDC memang tak kedekut ilmu...Hanya ALLAH sahaja yang dapat membalasnya...

  13. #13

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Equine
    Posts
    168

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    nice.. aku g sana, blur. hahah.
    facebook.com/hasbullah.hawari
    @hasbullahawari Bbpin 286E5F9B

  14. #14

    Re: Bunga Bunga di putrajaya flora

    Quote Originally Posted by doubleh View Post
    nice.. aku g sana, blur. hahah.
    Blur takpe boleh cuba lagi... janji enjoy pada pendapat hambe la..

    Quote Originally Posted by aini5940 View Post
    saudara sedi78 nak tumpang sekaki leh...
    Minta comments dari otai2 smua eekk..



    letak aje.. no problem.. kasi meriah..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •