Results 1 to 7 of 7

Thread: Editing for Weeding Mintak Komen Skit

  1. #1

    Editing for Weeding Mintak Komen Skit

    Harap kawan semua yang berada di dalam forum ni, photographer2 yang hebat2 belaka, mohon dpt ler mengomen skit gambar yang saya edit ni untuk penambahbaikkan. . .












  2. #2

    Re: Editing for Weeding Mintak Komen Skit


  3. #3

    Re: Editing for Weeding Mintak Komen Skit

    [IMG][/IMG]

  4. #4

    Re: Editing for Weeding Mintak Komen Skit


  5. #5

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    74

    Re: Editing for Weeding Mintak Komen Skit

    tak kuar gmbr pon banggg..

  6. #6

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: Editing for Weeding Mintak Komen Skit

    payah nak komen nie.. gambar tak kuar
    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  7. #7

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: Editing for Weeding Mintak Komen Skit

    pada saya editing/post processing ni perkara ke-2. yang paling utama ialah untuk dapatkan gambar asal yang baik (foto RAW/asal) - RAW yang saya cakap kat sini bukan format raw, tapi foto yang asal daripada kamera. Itu yang paling penting, kalau foto dari kamera dah tak elok, proses editing tu akan jadi sukar.

    daripada gambar yang dikongsikan, secara kesuluruhannya ok cuma elakkan kesan vignet yang tak perlu. macam saya beritahu sebelum ni, dapatkan gambar yang elok/bagus sebelum edit. pastikan exposure, lighting etc tu cukup.
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •