Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40

Thread: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

  1. #16

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    Quote Originally Posted by azmanshah View Post
    Persaingan yang menarik.

    Cuma harganya agak tersasar dari 'rumour'. Sebelum keluar, rumour ada yang cakap harga body USD1,599 , ringgit malaysia lebih kurang RM5,000. tapi bila keluar jadi USD2,100, ringgit malaysia dalam RM6,500.

    Tapi, kebiasaan harga akan turun lagi.

    Saya suka!

    Bukan sebab nak beli, tapi, Nikon mulakan satu persaingan yang 'sihat' dan baik untuk peminat fotografi mcm kita.

    Bermakna, harga body full frame FX akan terus turun. Saya rasalah, Canon, Sony dan pembuat camera yang lain2 mesti akan cuba bersaing dari segi keluarkan model FX yang mampu milik.

    saya dapat rasakan lepas ni akan banyak model entry level. Mid range mcm d90 ngan d7000 dah takde.... top flight DX akan kekal seperti D300s yg mungkin di upgrade ke d400?? then F akan jadi entry level, mid range, ngan top flight.... Lama lama DX plak pupus tp maybe lama lagi....
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  2. #17

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Big Hill
    Posts
    121

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    Entry level FX, tp rege takle entry level sangat. Kat Shashinki: RM6998 body only, RM8388 with kit lens

  3. #18

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    Quote Originally Posted by nelza_ax View Post
    tak bleh shoot F2 tengahari buta.. huhu
    Siapa kata tak boleh? Tengok bebetul spec dia yang ini..... (expandable to ISO 50-25,600 equivalent)

  4. #19

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Terengganu
    Posts
    491

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    kalu camnie gak..yg dah pakai d3 pum akan jual... hehe
    - Bukan jurufoto professional, tapi bila minat mengatasi batas. -

  5. #20

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    Ada harapan guna kamera FF ler. Tunggu dulu harga turun sikit ler.

  6. #21

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    tergugat nie..
    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  7. #22

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    bachok..skarang dok KL
    Posts
    504

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    dah ader ker geng FMDC beli @ try D600 ni...review kat internet pun 70% jer yg bagi good impres.ambe dok pikir lagi ni antara D700 ngan D600.....

  8. #23

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    tepi pantai..
    Posts
    35

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    tunggu, lihat dan perati dulu... heheeee..

  9. #24

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    dah amik feel kat kedai petang semalam .... body weight/size memang sarung D7000, hard buttons almost the same, kalau letak side to side dengan D300s memang D300s nampak lagi "gagah" & bulky sket. Apapun... bestnya teknologi latest macam D4/D800/E & paling penting ianya FX body ... so, bleh la teman start "bermimpi" dari skarang... maybe 3 tawon lagi baru mampu beli kot? cehehhehehe....

  10. #25

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    20 tahun lagi, teman cadang nak pakai ni sebab masa tu org tolak murah2 aja.. singgit satu kot? haha

  11. #26

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Putrajaya, Bangi
    Posts
    739

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    ada khabaran kata kalernye kurang umpphhh.. ade sesape leh sahkan...?

  12. #27

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    bachok..skarang dok KL
    Posts
    504

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    yang ambe tau,viewfinder dia gelap cikit.Focus point lak terlalu padat n kecil(x memenuhi ruang frame).pasal colour tu ambe x berapa pasti lak coz x pandai sangat pasal colour coz ambe suka colour yg natural.pasal body memang copy D7K..

  13. #28

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    xde format TIFF kan dlm format gambar die...

  14. #29

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kelate - Penang
    Posts
    167

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    sapa baru2 beli d600... nak tanya berapa harga body d600 sekarang?

  15. #30

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    bachok..skarang dok KL
    Posts
    504

    Re: New Nikon D600 dah keluar!! yeahhhuuuu!!~

    dua minggu lepas dook tnya wat YL rm6300..kat international rm6400..skarmg x tau may be dah turun kot

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •