Results 1 to 4 of 4

Thread: pool strobist...

  1. #1

    pool strobist...

    dah agak lama tak post dlm thread ni...so since minggu lepas check-in di putrajaya, ambil kesempatan untuk rakam kawasan sekeliling hotel...dalam banyak2 tempat yang agak menarik...swimming pool...so dalam gelap gelita sekitar pkl 3 a.m, ini hasilnya (kira oke2 je )......enjoy ..








    lighting info : 3 strobe (cls)
    sb700 on camera as fill and master
    sb900 camera right berhampiran pokok kelapa dihalakan kearah wood panel dihujung pool (200mm)
    sb900 camera left to light inside pool...
    ...forget the shutter count, just shoot and you'll learn something...

  2. #2

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    12

    Re: pool strobist...

    outdoor macam ni perlu flash yg power sikit lahh
    macam gelap je foto tu
    lagi bagus kalo ada model D

  3. #3

    Re: pool strobist...

    flash tu da cukup power, nk bg lg terang benderang pun bole....cuma ilang la mood tu. mmg kawasan yg terang dan gelap disengajakan.

    bab model tu, cliche la.

    anyway, tq sbb komen.
    ...forget the shutter count, just shoot and you'll learn something...

  4. #4

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: pool strobist...

    Perspektif & pencahayaan yg baik.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •