Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31

Thread: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

  1. #1

    Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
    السلام عليكم dan Selamat Sejahtera
    SYARAT DAN PERATURAN PHOTO CHALLENGE
    1.0 Syarat Am
    + Terbuka kepada semua ahli FMDC yang berdaftar
    + Setiap ahli hanya boleh hantar SATU (1) gambar sahaja
    + Saiz gambar mesti bersaiz TIDAK LEBIH 640(long side) x 480 pixel..
    + Proses pertandingan akan berlangsung selama SEMINGGU sahaja (Tarikh tutup RABU, 10hb Oktober 2012, 11:59PM)
    + Exif data TIDAK diperlukan.
    + Forumer dibenarkan untuk membuat komen terhadap foto yg dihantar peserta.

    2.0 Tanggungjawab Juri
    + Juri adalah pemenang yang dipilih oleh pemenang sebelumnya.
    + Terdapat DUA (2) PEMENANG atau lebih yg mesti dipilih JURI.
    + Juri WAJIB memberi komen utk DUA pemenang yang dipilih
    + Juri hendaklah memberi ULASAN MEMBINA kepada setiap pemenang-pemenang utama sebagai suatu komen pembelajaran. Tiada ulasan bermakna objektif pembelajaran tidak akan tercapai antara peserta2 dan forumer yg lain.
    + Keputusan juri adalah MUKTAMAD
    + Juri hendaklah mematuhi tempoh pertandingan. Sekiranya terlewat, moderator secara otomatik akan merampas kuasa dan berhak memilih pemenang tanpa sebarang notis.
    + Juri yang gagal mematuhi peraturan yg disediakan akan dikenakan penalti iaitu tidak dibenarkan menghantar gambar pada 2 topik seterusnya.

    3.0 Tanggungjawab Pemenang
    + PEMENANG PERTAMA mesti membuka topik PC yang seterusnya mengikut tema yang dipilih sendiri (bebas).
    + Satu hari diberikan masa untuk membuka topik PC seterusnya.
    + Sekiranya pemenang pertama tidak membuka topik dalam masa satu hari, PEMENANG KEDUA layak mengambil alih untuk membuka topik(satu hari juga).
    + Pemenang mestilah memilih topik baru yang berbeza dengan topik yang sebelumnya(yg telah dipertandingkan). Sila semak senarai PC terlebih dahulu.
    + Pemenang yang membuka topik PC seterusnya LAYAK DAN WAJIB MENJADI JURI BAGI TEMA TERSEBUT dan memilih dua pemenang lagi.

    4.0 Apa yang menyebabkan gambar anda dibatalkan?
    + Kegagalan Mematuhi ukuran lebar gambar maksima (640px)
    + Menghantar gambar selepas tamat tempoh pertandingan
    + Menukar gambar yg telah di hantar
    + Off topic


    CONTOH GAMBAR

    :





    http://www.flickr.com/photos/nelzajamal/


    selamat BERPC
    Last edited by nelza_ax; 4th October 2012 at 11:21 AM.
    membaca dari 2008 di fdmc, last last lupa password.huhu

  2. The Following 3 Users Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gombak@kuantan
    Posts
    421

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    contoh gambo koleksi peribadi towss..gerun doh nak anto..

  4. #3

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,819

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    sebelum terlupa nak join PC, boh la siap-siap..


    DSC_4904 by ديروين مڠكور, on Flickr

  5. The Following User Like This Post:


  6. #4

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,002

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    belasah je la ape yang ade..yang penting join..hehe


    Teluk Chempedak by andy jamil, on Flickr

    maaf le juri lens berabuk..tak dapat nak adjust blik..softcopy da takde da..

  7. The Following 2 Users Like This Post:


  8. #5

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    Wahhh semua ganas2 belaka penyertaan kali ni termasuk la tuan tanah punya....

    Penyertaan hamba yg tak seberapa...


    Sunrise at Pantai Air Tawar, Besut, Terengganu
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

  9. The Following 2 Users Like This Post:


  10. #6

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Pasir Gudang
    Posts
    284

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    ni je lah yg ade....


  11. The Following User Like This Post:


  12. #7

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,491

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    Teman cuba se ...


    PENUNJUK | TERENGGANU by mozakim, on Flickr

  13. The Following 3 Users Like This Post:


  14. #8

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    kuantan
    Posts
    14

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    Memeriahkan PC
    Pantai Kuala Dasar, Gambar bulan June aritu. Mendung berarak laju.
    Last edited by Salehuddin; 4th October 2012 at 11:41 AM.

  15. #9

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    fuh.. semua kemah2

  16. #10

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    mari mari...
    membaca dari 2008 di fdmc, last last lupa password.huhu

  17. #11

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2,102

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    sapot je la. memang takde can ni haha...


  18. #12

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,684

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    Quote Originally Posted by nelza_ax View Post

    + Proses pertandingan akan berlangsung selama SEMINGGU sahaja (Tarikh tutup JUMAAT, 10hb Oktober 2012, 11:59PM)

    10 Oktober tu hari rabu daaa. Minta juri betulkan yang mana satu deadline.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  19. #13

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    hari Rabu nanti ambe betulkan
    membaca dari 2008 di fdmc, last last lupa password.huhu

  20. #14

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,024

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    ombak oh ombak....nak cari laut..cari laut...

  21. #15

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,886

    Re: Photo Challenge # 244 | Deru Ombak

    bedal je la....janji selit gak



    "Deru Ombak"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •