Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 17 of 17

Thread: Professional Result.

  1. #16

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Professional Result.

    untuk reduce "kuantiti " dah lebihkan "kualiti" bagi saya dalam apa2 genre pon even street pon kita harus shoot mcm kita planning shot..bermakna kita guna pakai semua element of art, prinsipal of art (buleh google saya tak nak suap disini)..

    walaupon kita candid tapi orang tgk kita merancang candid tuh.. jgn candid secara tak sengaja je lebih..kenalpasti subject kita apa kita nk sampaikan mungkin kita akan dapat "shoot nampak seolah dirancang".. dalam wedding, landscape, macro, sport semua tuh walaupon nampak mudah tapi susah sebb kita kena kenalpasti faktor2 kekuataan gamabr tu sendiri..

    Kenal pasti kekuatan gamabr kita baru lah kita boleh berbicara tentang Pro result (saya pon tak dpt lagi pro result nih)

  2. #17

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gombak@kuantan
    Posts
    421

    Re: Professional Result.

    teringat salah satu buku karya scott kelby dlm koleksi ambe..'step-by-step for how to make your photo like a pro'...seorang pro mengajar mcm mane nak dapatkan gambar mcm pro dgn menggunakan ape saje gajet yg kite ade..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •