Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 41 of 41

Thread: Nepal - Welcome to Magical Land

  1. #31

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    Quote Originally Posted by azmanshah View Post
    hebat! lagi?
    insyallah nanti akan di tepek lagi .. hehe

  2. #32

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land



    sempat layan milkyway walaupun tinggal ekor dan season dia dah nak habis, kebiasaan selepas bulan oktober kadar kenampakan dia kurang.
    insyallah akan cuba balik dalam trip next year

  3. #33

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land


    self potrait di Tasik Sekong, untuk sampai ke sini perlu mendaki pada ketinggian 2730M,
    mula-mula naik dah mencanak jalannya, hanya bawak kamera dgn wide lens saja dan beberapa biji epal.
    setiap tahun di kawasan ini, penduduk tempatan akan datang untuk buat festival meminum darah Yak,
    dahulunya ada penempatan sekitar tempat ini tapi sekarang tak ada

  4. #34

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    Cantik dan menarik. Tengok gambar dah rasa sejuk. Gambar no. 2 tu secara tak langsung dah menceritakan di mana letak paksi bumi di utara semasa bumi berputar. Salah satu bukti saintifik yang menunjukkan bahawa bumi berputar pada paksinya. Bolehlah cikgu sains gunakan gambar untuk mengajar sains dalam kelas. Tahniah Avam dome. Up ler lagi banyak-banyak.

  5. #35

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    terima kasih CgSir,

    nah sekeping gambar budak2 kat area Mustang, dah sejuk jadi kulit dah kering tapi mereka comei2 .. geram tgk


  6. The Following User Like This Post:


  7. #36

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land


    Kagbeni, Mustang

    Kagbeni is a village in Upper Mustang, Nepal, located in the valley of the Kali Gandaki River. Administratively, Kagbeni is a Village Development Committee in Mustang District in the Dhawalagiri Zone of northern Nepal.

  8. #37

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    terbaiklah abg dome

  9. #38

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    terima kasih. lagi gambar2 boleh tgk di facebook , https://www.facebook.com/digitaldome.photography

  10. #39

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    A, A
    Posts
    83

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    cantik sangat gambar boleh bagi tips macam nk dapat gambar yang berkualiti mcm kat atas

  11. #40

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    Lawa2 gambar Mustang..... Terbaik !
    Dah lama Xkomen thread, tapi bila tgk Nepal... terus terasa nak komen
    Nepal mmg best.... Tak caya, tanya Dome tu...
    Blasah jer...

  12. #41

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    foto yang sangat best, lokasi yang memang ohsem ... mantopppp

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •