Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 41

Thread: Nepal - Welcome to Magical Land

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Talking Nepal - Welcome to Magical Land

    Sedikit gambar-gambar daripada trip ke Nepal baru-baru ini,

















    lagi gambar-gambar boleh di view melalui https://www.facebook.com/digitaldome.photography


  2. #2

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    Memang menarik... seperti biasa. SOOC atau edited?
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  3. #3

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    kemah keming abe dome gambar2nya...

  4. #4

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,932

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    memukau....

  5. #5

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    superb....

  6. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    terima kasih semua,

    pengukircahaya, tak byk yg perlu di edit

  7. #7

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    KL, Selangor, Melaka, Perak
    Posts
    354

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    eh bile pegi? ade family pn pegi last 2 week ..kot la jmpe abam dome
    A good photograph is knowing where to stand

  8. #8

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    pergi 3 - 15hb Nov , oh yer ke? tak ramai jumpa org malaysia sana

  9. #9

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    Kongsi laa sikit pengalaman ke sana. Gambar semua melampau cantiknya, tapi taknak kongsi experience. Mana aci........
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  10. #10

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Puchong/Shah Alam
    Posts
    230

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    Kongsi laa sikit pengalaman ke sana. Gambar semua melampau cantiknya, tapi taknak kongsi experience. Mana aci........
    Setuju! :P

  11. #11

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    Luarbiasa..

  12. #12

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    ha'ah la cerita sikit kat mana cari sherpa, makanan, melepak. gambar memang cun melecun, ni yang rasa nak tulis entry travel gak ni.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  13. #13

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Terengganu
    Posts
    491

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    teringin sgt nk join travel ngan dome skali...bile enth kesampaian..hehe. arap2 ader jodohlaa nnt!!! bile next trip dome!hehe.
    - Bukan jurufoto professional, tapi bila minat mengatasi batas. -

  14. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    Kongsi laa sikit pengalaman ke sana. Gambar semua melampau cantiknya, tapi taknak kongsi experience. Mana aci........
    pjg berjela gak nak tulis ni bang tp mood nak menuleh lom mai lagi hehee... tp pengalaman yg best 2 hari berturut2 flight kansel (domestik flight) pasal keadaan terlalu berangin di area pergunungan, wahal dah masuk departure hall .
    nasib baik hari ketiga dpt 1st flight dan tak kansel. tu antara risiko terbang sana terutama nak ke area gunung, nak on road ambil masa 8-9 jam, wahal 100km lebih jer. jalan tak payah nak cerita, naik 4x4 mcm naik kuda. pasal otw balik dari area gunung guna on road.
    kena pulak hari balik tu hari depavali atau sana dia panggil tihar, lalu jer satu kampung kena sekat, diorang duk berjoget dan menyayi atas jalan, diorang akan sekat kenderaan utk mintak duit. byk jugak la kena pow ntah berapa byk kampung kena lalu. 10 lebih rasanya.

  15. The Following 4 Users Like This Post:


  16. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Nepal - Welcome to Magical Land

    Quote Originally Posted by red View Post
    ha'ah la cerita sikit kat mana cari sherpa, makanan, melepak. gambar memang cun melecun, ni yang rasa nak tulis entry travel gak ni.
    masa pergi area gunung tu jer pakai sherpa, semua mbr kat sana urus,
    makanan halal agak susah, tp byk vegi restoren, jrg juga makan nasik kat sana.
    sebat pizza, mushroom sup, garlic sup. rasa turun 2-3 kg gak la haha
    lepak byk lokasi juga dlm masa 12 hari tu, ada hotel ada homestay

  17. The Following User Like This Post:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •