Results 1 to 6 of 6

Thread: Filem yang dah expired

  1. #1

    Filem yang dah expired

    salam... korang nak tanya nie.. agak2 filem utk kamera yang dah expired leh gune lagi tak? baru nak berjinak2 dengan kamera slr ayah aku jenis minolta dynax 500si

  2. #2

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Filem yang dah expired

    Kalau filem tu tersimpan dgn kadar humidity yang sesuai, barangkali boleh guna adalah tinggi. Kemungkinan akan ada sedikit 'color-shift' (lazimnya ada).
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  3. #3

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Filem yang dah expired

    pernah sekali je pakai filem expired. gambar jadi tint merah.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  4. #4

    Re: Filem yang dah expired

    thanks for info bro!

  5. #5

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Filem yang dah expired

    barang expired kalau makan nanti sakit perut. so jangan makan okeh.
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  6. #6

    Re: Filem yang dah expired

    kih..kih.. orait bos

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •