Results 1 to 13 of 13

Thread: SE K800i Photography

  1. #1

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    SE K800i Photography

    Saya rasa ramai yang dah tak pakai kamera phone ni almaklumlah sekarang ni dah zaman smart-phone bagai. Baru-baru ini HP saya rosak dan kebetulan hp k800i lama saya ni masih berfungsi. Kelebihan pada hp ini yg saya suka in-camera editing iaitu photoDJ. Selain itu fungsi kamera-phone ini hampir menyamai compact kamera. Foto2 berikut hasil dari editing dalam kamera yang kebanyakan saya rakam dalam b&w

    1.Cuti tahun baru 2013 semalam, pergi jogging di Taman bukit jalil(Bukit Jalil Park)Utk kasi badan cergas.


    2. Bukit Jalil Park | Melihat ikan dan kura-kura


    3.Bukit Jalil Park | Anak-anak melihat seekor arnab terlepas yg dibawa oleh pengunjung

  2. The Following User Like This Post:


  3. #2

    Re: SE K800i Photography

    setuju...seni foto ni bukan terhad dgn kamera yang canggih. kadang2 diorang ingat kena ada kamera canggih baru bleh dapat foto yang cun.

  4. #3

    Re: SE K800i Photography

    thanks for sharing gambo yang menarik

  5. #4

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: SE K800i Photography

    Quote Originally Posted by leonkennedy View Post
    setuju...seni foto ni bukan terhad dgn kamera yang canggih. kadang2 diorang ingat kena ada kamera canggih baru bleh dapat foto yang cun.
    Dulu-dulu saya pikir begitu juga,nak gambar cantik kena ada kamera canggih. Rupa-rupanya baru saya sedar selain gadget kekuatan foto banyak terletak pada komposisi dan elemen2 seperti rule of third,bentuk atau shape,tekstur,perfektif,garis,framing,reflection,m oment,leading line,cahaya, titik, teknik sudut dan pelbagai lagi.

    Quote Originally Posted by aboyNajun View Post
    thanks for sharing gambo yang menarik
    tima kasi sudi menjengok

  6. #5

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    KL, Selangor, Melaka, Perak
    Posts
    354

    Re: SE K800i Photography

    aku ade satu..syg btul..dlu zmn hp kamera..ni le plg canggih utk SE hehe harga pn dekat 1800 cmtu kot..syg batery je da kong.. tapi kamera mmg mantap.
    A good photograph is knowing where to stand

  7. #6

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: SE K800i Photography

    Quote Originally Posted by hackerzx View Post
    aku ade satu..syg btul..dlu zmn hp kamera..ni le plg canggih utk SE hehe harga pn dekat 1800 cmtu kot..syg batery je da kong.. tapi kamera mmg mantap.
    Ada kawn office beli dgn harga rm1800 sekitar tahun 2006/07. Saya beli dulu pun masa harga jatuh rm650 tahun 2008. Rasanya dia punya bateri masih ada jual lagi.

  8. #7

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: SE K800i Photography

    Sekarang yg trbaik adalah nokia 920 kot. Aku cuma pakai note 2. Berjalan ngan family semua gambar guna note 2 kebanyakkannya. Malahan saya shoot food pun pakai note 2. Tapi siap reflector ler.

  9. #8

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: SE K800i Photography

    Quote Originally Posted by unsight View Post
    Sekarang yg trbaik adalah nokia 920 kot. Aku cuma pakai note 2. Berjalan ngan family semua gambar guna note 2 kebanyakkannya. Malahan saya shoot food pun pakai note 2. Tapi siap reflector ler.
    Ni barulah betul2 wedding potog, kemana2 pun x lekang dgn reflectornya hehehe. Note2 tu antara phone tersenarai dlm top 5 tu. Tapi teknoloji phone ni cepat betul tak terkejar dibuatnya.

  10. #9

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: SE K800i Photography

    Rasa seronok pulak berfotografi pakai k800i ni. Sangat simple dan edit pun pakai dalam kamera photoDJ jer.
    4. Still Live | Solitary bench at Bukit Jalil Park



    5.Still Live | pot hole at Bukit Jalil Park

  11. #10

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: SE K800i Photography

    6.Still live | carving concrete at Bukit Jalil Park





    7.Still Live | Make art not crime, vandalism is a crime!
    Last edited by airsejuk; 3rd January 2013 at 09:06 PM.

  12. #11

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: SE K800i Photography

    8. Street |Wisma goshen plaza pantai,3.1.2013

  13. #12

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2,102

    Re: SE K800i Photography

    2 dan 5 menarik

  14. #13

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: SE K800i Photography

    Best sebab contrast B&W die menarik..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •