Results 1 to 7 of 7

Thread: 12:12:12

  1. #1

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    pasir gudang johore
    Posts
    343

    12:12:12

    assalamualaikum, dah lame x upload gambar kat cni...minta kritikan..
    semua gambar ni di edit mengunakan device ipad pakai apps. Iphoto + snapseed,
    edit org malas, siap x smpai 5 minit..ngedit sambil tengok tv..

    ps/ tulisan edit guna cs6 sb nk g print besor.. gmbr copy page facebook

    1



    2


    3



    4

  2. #2

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bandar Baru Bangi
    Posts
    76

    Re: 12:12:12

    Ni 1st time komen gambar org.... takut nak komen sbb gambar sendiri pon x bagus lg..
    Pada pendapat aku, untuk weddingnye gambar, mcm x sesuai la guna konsep mcm ni...
    Pengantin dah lawa, tp bila edit mcm ni, mcm katun lak jadinya....
    Kalau pengantin yg suruh buat cam ni, tu tak leh nak kata ape lah...

  3. The Following User Like This Post:


  4. #3

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: 12:12:12

    aku pun takut nak komen sebab gambar selalu ke longkang...tapi apapun pendapat aku berbeza dengan pandangan di atas kerana dalam bidang ni yg penting kreativiti kita di terima oleh "si tukang bayar". Aku pernah kena kondem dengan fotografer lain pasal ambik gambar banyak follow style landskap (yang mana pengantin nampak kecik je berbanding background dan suka pakai editing "tonal contrast" yang kuat serta suka tampal layer ala-ala kertas kasar di atas gambar. tapi bila tunjuk hasil kerja kat pengantin, punyalah tersenyum lebar....dan siap mintak beberapa keping gambar lagi untuk di jadikan frame beso serta sanggup bayar extra.

    Di sini kesimpulannya, jangan sekat kreativiti kita dengan pandangan ortodok fotografer yang tidak berani membuat sesuatu di luar kepala ADUDU ( aku peminat setia Boboiboy!)...tapi jangan buat sesuatu mengikut suka kepala hotak sendiri a.k.a syiok sendiri sampaikan tukang bayor pun tengok gambo dia dah jadi hapa ntah...

    #pandangan peribadi sahaja, tidak berkaitan dengan mana-mana parti politik ataupun syarikat-syarikat berkaitan dengan kerajaan Somalia. Saya berdiri untuk di perbetulkan.

  5. The Following 2 Users Like This Post:


  6. #4

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bandar Baru Bangi
    Posts
    76

    Re: 12:12:12

    aku setuju dgn pendapat yang kat atas mengatakan "jangan buat sesuatu mengikut suka kepala hotak sendiri a.k.a syiok sendiri sampaikan tukang bayor pun tengok gambo dia dah jadi hapa ntah"... mcm aku ckp, "Kalau pengantin yg suruh buat cam ni, tu tak leh nak kata ape lah...".. heheee

  7. The Following 2 Users Like This Post:


  8. #5

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: 12:12:12

    Quote Originally Posted by cameracompactje View Post
    aku setuju dgn pendapat yang kat atas mengatakan "jangan buat sesuatu mengikut suka kepala hotak sendiri a.k.a syiok sendiri sampaikan tukang bayor pun tengok gambo dia dah jadi hapa ntah"... mcm aku ckp, "Kalau pengantin yg suruh buat cam ni, tu tak leh nak kata ape lah...".. heheee

    oleh kerana tidak ada kesalahan pun statement ini.....SAYA MESTI PILEY!!!

  9. #6

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bandar Baru Bangi
    Posts
    76

    Re: 12:12:12

    Mcm abam ckp, style abam buat tonal contrast ngan more to landscape, international photog pon buat cam tu.... Mmg cantek.... Orgnye kecik je tp lebihkan kecantikan pemandangan.....

  10. #7

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: 12:12:12

    Quote Originally Posted by cameracompactje View Post
    Mcm abam ckp, style abam buat tonal contrast ngan more to landscape, international photog pon buat cam tu.... Mmg cantek.... Orgnye kecik je tp lebihkan kecantikan pemandangan.....
    hehe...ye ke internasional? tak tau plak saya..almaklumlah...hentam kromo je..

  11. The Following User Like This Post:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •