Results 1 to 12 of 12

Thread: senja di kg keladi

  1. #1

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    A, A
    Posts
    83

    senja di kg keladi

    [IMG][/IMG]

  2. #2

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    A, A
    Posts
    83

    Re: senja di kg keladi

    mintak komen dari pakar

  3. #3

    Re: senja di kg keladi

    Quote Originally Posted by zaini ishak View Post
    mintak komen dari pakar
    kalau boleh tu...sertakan sekali exif data(iso/shutter/aparture/WB). senang la pakar2 kat cni nk bg komen ngn nasihat....

  4. #4

    Re: senja di kg keladi

    cantik gambar bro... tapi kalau tangkap sekali rumah2 kg or pokok2 lagi cun... tak layak nak mengomen sebenarnya sebab sy sendiri tk tau lai leh dpt tangkap gambar cam bro or tak.. hu..hu..

  5. #5

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    A, A
    Posts
    83

    Re: senja di kg keladi

    Quote Originally Posted by leonkennedy View Post
    kalau boleh tu...sertakan sekali exif data(iso/shutter/aparture/WB). senang la pakar2 kat cni nk bg komen ngn nasihat....
    nk buat mcm mana yer untuk exif tu

  6. #6

    Re: senja di kg keladi

    secantiknya adalah lebih baik di masukkan sesuatu foreground untuk menguatkan lagi cerita sesuatu gambar tu
    membaca dari 2008 di fdmc, last last lupa password.huhu

  7. #7

    Re: senja di kg keladi

    Quote Originally Posted by zaini ishak View Post
    nk buat mcm mana yer untuk exif tu
    guna http://exifdata.com/
    upload pic tu then kuarla dia segala2 detail....

  8. The Following User Like This Post:


  9. #8

    Re: senja di kg keladi

    Quote Originally Posted by nelza_ax View Post
    secantiknya adalah lebih baik di masukkan sesuatu foreground untuk menguatkan lagi cerita sesuatu gambar tu
    sgt setuju. anda mungkin memerlukan foreground untuk mengindahkan gambar tersebut dan selalunya digandingkan dengan rule of third iaitu boleh cuba put the sky at 2/3 of the picture. dengan bahasa lain komposisi gambar ini boleh diperbaiki lagi
    cuma pendapat seorang nubis. lejen2 pasti sedia membantu

  10. #9

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Kulaijaya
    Posts
    78

    Re: senja di kg keladi

    refer kat bro punye camera pon ada sedikit exif detail, masa image preview tu tekan info
    Quote Originally Posted by leonkennedy View Post
    guna http://exifdata.com/
    upload pic tu then kuarla dia segala2 detail....

  11. #10

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gombak@kuantan
    Posts
    421

    Re: senja di kg keladi

    nak tunjuk moment sunset je ke nihh..kalo masukkan sikit foreground..pokok2 kat bawah tu pun n siluwet kan dia....pun da ok...Imho..

  12. #11

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: senja di kg keladi

    macam over satured dan under expose sket...pandangan peribadi je...IMHO

  13. #12

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    A, A
    Posts
    83

    Re: senja di kg keladi

    terima kasih semua.............

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •