Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35

Thread: Nyamuk

  1. #16

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Nyamuk

    Quote Originally Posted by red View Post
    wuihhh ni pakai skrin 51" ke gapo ni
    tak lahhh.. pakai reverse lens aja.. wakakakaka

  2. #17

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Nyamuk

    Jentik2 Anopheles, Ulu Yam.

    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  3. #18

    Re: Nyamuk

    ini kalo sy pkai fumakilla pon belum tntu padam sume hehe.nice collection

  4. #19

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Nyamuk



    Mimomya elegans.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  5. #20

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    bachok..skarang dok KL
    Posts
    504

    Re: Nyamuk

    kemah abam..raso mcm msk klas sains pulop....byk info

  6. #21

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Nyamuk

    melalui fotografi banyak benda kita boleh belajar, teruamanya tentang alam yang kita diami.



    Nyamuk Uranotaenia yang hisap darah amfibia terutamanya kodok. OM-D + ZD50/2 at f/11.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  7. The Following User Like This Post:


  8. #22

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Nyamuk

    Jentik2 Aedes togoii OM-D + ZD50/2 + EX-25




    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  9. #23

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Puchong
    Posts
    760

    Re: Nyamuk

    banyak betul koleksi penghisap darah dia..

  10. #24

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Nyamuk

    Quote Originally Posted by red View Post


    Mimomya elegans.
    Nama nyamuk pun ranggi. ... elegen tows

  11. #25

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    JHR~KL~PHG
    Posts
    41

    Re: Nyamuk

    Quote Originally Posted by red View Post
    melalui fotografi banyak benda kita boleh belajar, teruamanya tentang alam yang kita diami.



    Nyamuk Uranotaenia yang hisap darah amfibia terutamanya kodok. OM-D + ZD50/2 at f/11.


    Semat betol pic ni avam red.
    SubhanaAllah..bile tengok pic2 alam makro ni.
    Ape yang nyatanye..den sememangnye dah lame kena racun!
    Bertambah la lagi ilmu den ni hah yang tak seberape.

  12. #26

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Nyamuk

    16 mac sabtu ni aku terlibat dengan workshop makro anjuran olympus. boleh semak kat http://home.olympusimage.com.my/workshop.html untuk maklumat pendaftaran.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  13. #27

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    JHR~KL~PHG
    Posts
    41

    Re: Nyamuk

    Quote Originally Posted by red View Post
    16 mac sabtu ni aku terlibat dengan workshop makro anjuran olympus. boleh semak kat http://home.olympusimage.com.my/workshop.html untuk maklumat pendaftaran.
    Teringin gak nak follow kelas2 makro ni tapi tu la, kalendar aktiviti penuh dahh.

  14. #28

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Nyamuk

    kalo nak berguru dengan abam red..kena beli OM-D dulu..kalo tak nanti tak tahan kena rachun je....hahahaha..cabotzZZZ

  15. #29

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Nyamuk

    dah ada omd tak yah berguru dah, tutup mata pun boleh ambik gambar. tutup sebelah je la ye.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  16. #30

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    JHR~KL~PHG
    Posts
    41

    Re: Nyamuk

    Quote Originally Posted by red View Post
    dah ada omd tak yah berguru dah, tutup mata pun boleh ambik gambar. tutup sebelah je la ye.
    Yang ni pun dah macam ayat rahhhcun je miesterzenz he3.

    Tuan2..tolong suggest 3rd party makro flash yang sesuai untuk den ni hah.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •