Results 1 to 7 of 7

Thread: Backpack travel DSLR apa yang korang pakai?

  1. #1

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Kemaman, TRG
    Posts
    51

    Backpack travel DSLR apa yang korang pakai?

    Salam..

    Dalam ura2 nak beli back pack yang ada compartment laptop. Budget bawah RM250.

    Ingin tahu korang pakai backpack apa sebagai panduan saya untuk membelinya.

    Thanks.

  2. #2

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Pantai Hillpark
    Posts
    152

    Re: Backpack travel DSLR apa yang korang pakai?

    saya pakai brand buffalo, beli kat amcorp mall.
    sama macam yg org jual ni
    http://www.mudah.my/Buffalo+BK+10+backpack-19901197.htm

    so far okay la.. dia waterproof.. pernah tercelup air laut skit masa kt krabi... nasib baik tak basah camera..

    sorry,, laptop tak leh masukk... ipad bole la

  3. #3

    Re: Backpack travel DSLR apa yang korang pakai?

    sblom ni sy pkai crumpler half muffin, tp kcik sgt, blh muat, body, btrigrip, kitlens, tokina 11-16, tp tmpt nk isi charger n brg2 kcik yg len tu krg sket. sy jual dan beli kata dr467i ok sket, kalo nk beli beg kamera rasenye better trus beli yg bsr sng nnt x pning kalo nk upgrade.same cm beli tripod jgk nk beli, trus beli yg ok sket.pndapat sy la
    Last edited by sLiver; 23rd January 2013 at 02:46 AM.

  4. #4

    Re: Backpack travel DSLR apa yang korang pakai?

    So far aku happy dgn Lowepro Fastpack 250. Backpack yg boleh muat satu DSLR dan 2 spare lens dan external flash. Laptop pon boleh masuk up to 14" walaupon aku jarang masukkan laptop sekali. In another compartment boleh sumbat lagi charger dan beberapa brg lagi. Tapi harga dia dalam RM360.00 aku beli dua tahun lepas tapi masih utuh
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

  5. #5

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Kemaman, TRG
    Posts
    51

    Re: Backpack travel DSLR apa yang korang pakai?

    Thanks for sharing semua..rupanya berbaloi jugak tanya pendapat di sini..

    Saya baru saja beli Buffalo 1699 di kota bharu baru-baru ni, demi nak join bengkel DPP & teknik potrait bersama abang Zek@Pengukir Cahaya.

    Alhamdulillah, sangat suit dengan keperluan saya, ada laptop compartment..muat2 laptop 14" saya.

  6. #6

    Re: Backpack travel DSLR apa yang korang pakai?

    Berapa harga Buffalo 1699 tuh?

    Quote Originally Posted by musaza View Post
    Thanks for sharing semua..rupanya berbaloi jugak tanya pendapat di sini..

    Saya baru saja beli Buffalo 1699 di kota bharu baru-baru ni, demi nak join bengkel DPP & teknik potrait bersama abang Zek@Pengukir Cahaya.

    Alhamdulillah, sangat suit dengan keperluan saya, ada laptop compartment..muat2 laptop 14" saya.
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

  7. #7

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    2

    Re: Backpack travel DSLR apa yang korang pakai?

    berapa harga begpack crumpler half muffin?
    sedang mencari begpack yg kecik2 je just utk DLSR
    ada pandangan?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •