Results 1 to 12 of 12

Thread: lens kena fungus + masuk habok

  1. #1

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Kulaijaya
    Posts
    78

    lens kena fungus + masuk habok

    salam...
    da jaga baik pon boleh kene da...
    kit lens kesayangan(byk jasa lens nie) kene fungus ngan masuk habok la...
    kat area johor mane tempat nak service lens?agak2 brape cost service tu?

    tolongla ek

  2. #2

    Re: lens kena fungus + masuk habok

    kalau kat jb tue tak tau la.. tapi kalau kat kl cube pi kat cube kat kompleks mutiara, jalan ipoh KL. sebelah kedai digicolour( kedai peralatan kamera, kebanyakan dari china) kat sebelah tue ada kedai repair kamera...nama kedai Cheah Camera Repair. tingkat satu. ada pengalaman cuci fungus kat camera n lens.. so far ok la.. try call no nie... albert cheah 012-6679756 or andy cheah 0122568544 selamat mencuba bro!

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: lens kena fungus + masuk habok

    org Johor takder yg dapat bantu ke??
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  4. #4

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Kulaijaya
    Posts
    78

    Re: lens kena fungus + masuk habok

    ade terbaca satu blog fotografi ni(ejadfotopoyo- time kasih bro ejad) kita bole cuba guna sunbath ataupun flash untuk menghalang fungus ni dr bermaharajalela kat lens tu
    rase nak cuba gak dua-dua cara ni mane tau berhasil mengenyahkan/memperlahankan pertumbuhan fungus tu...apa pendapatan tuan2 dan puan2 otai?
    http://ejadfotopoyo.blogspot.com/201...5-storage.html

  5. #5

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: lens kena fungus + masuk habok

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    org Johor takder yg dapat bantu ke??
    orang kulai...senang je tu..cecuba contact bro ni..dia memang ada buat serviskan lens ni...boleh berbincang dengan bro Jusup Junus 0satu7-tujuh77dua6lima9

  6. #6

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Kulaijaya
    Posts
    78

    Re: lens kena fungus + masuk habok

    Quote Originally Posted by miesterzenz View Post
    orang kulai...senang je tu..cecuba contact bro ni..dia memang ada buat serviskan lens ni...boleh berbincang dengan bro Jusup Junus 0satu7-tujuh77dua6lima9
    terima kasih bro...memang saviourla

  7. #7

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: lens kena fungus + masuk habok

    dah contact ke..boleh study ngan bro ni jugak..otai area johor tu...

  8. #8

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Kulaijaya
    Posts
    78

    Re: lens kena fungus + masuk habok

    lom tgh kje ni.nti aku contact bro otai tu

  9. #9

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Kulaijaya
    Posts
    78

    Re: lens kena fungus + masuk habok

    alamak bro dia tak angkat tepon la...banyak kali da call tadi
    bro tu duduk area mana ek?

  10. #10

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: lens kena fungus + masuk habok

    dia ada job kot...dia duduk kluang,kulai,jb,mersing...dia wedding photog..so selalu bergerak-gerak..sms je dia mcm mana

  11. #11

    Re: lens kena fungus + masuk habok

    kalu johor biasa kawan hantar kt Wong Tmn Sri skudai,

  12. #12

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Kulaijaya
    Posts
    78

    Re: lens kena fungus + masuk habok

    Quote Originally Posted by mitsuwira View Post
    kalu johor biasa kawan hantar kt Wong Tmn Sri skudai,
    kedai ke? ape nama kedai wong tu? tolong bg contact bro

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •