Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18

Thread: koleksi laut dan platform 2012

  1. #16

    Re: koleksi laut dan platform 2012

    Quote Originally Posted by syazhar View Post
    gambo no 16 lawa bebeno....sedi
    tenkiu bang..

    Quote Originally Posted by mangkor View Post
    tempat peberet saya kalu pegi mancing offshore... tak terlayan tarik GT kerbau...
    bang mangkor selalu datang gak ek.. sini memang banyak ikan.. kalau area depan api tu.. insyaalah.. tak sampai 5 minit dah dapat kerapu... lubuk kerapu tu.. ikan besar jrg dapat naikan hehe pasal batang pancing dah patah dulu...

  2. #17

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: koleksi laut dan platform 2012

    dah lama sangat saya tak ke area tu. last sekali rasanya dah lebih 10 tahun. tak berani pegi dah sejak member kena paw dgn pihak berkuasa marin Indonesia. lagi pun, komitmen kerja tak mengizinkan utk cuti lama-lama masa tu. trip ni paling lekeh mau amik masa 4-5 hari sebab tempoh perjalanan yg panjang (bot slow, paling laju pun dlm 8 knots).

    pernah sekali perjalanan pergi saja amik masa 36 jam (pergi ke area Natuna). dah tidur bangun tidur bangun 7-8 kali tak sampai-sampai jugak.. haha

  3. #18

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    6

    Re: koleksi laut dan platform 2012

    gambar no 9, tenang... tapi ade sedikit kecelaruan. best2.. gambar yg buat orng berfikir dn cube merase angin laut. fuhhh..
    " good things will happen "

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •